Han tog sitt liv efter favoritlagets förlust

FOTBOLL

”Har förlorat ett liv på grund av engelsk fotboll”

Foto: Stora folkmassor har samlats på platsen i Nairobi där supportern tog sitt liv.

En kenyansk man uppges ha begått självmord på grund av Manchester Uniteds 0-1-förlust mot Newcastle på lördagen.

Han hoppade från sjunde våningen, skriver lokala medier.

– Folk måste förstå att fotboll bara är en sport, säger polischef Bensin Kibue efter tragedin.

Manchester United är inne i en formsvacka och på lördagen fick nye tränaren David Moyes se sitt lag förlora för andra matchen i rad.

Förlusten – som var Uniteds första hemma mot Newcastle på 41 år – blev ohanterbar för en supporter: 23 årige Jimmy Macharia från Kenya.

Stod inte ut med ny förlust

Efter slutsignalen hoppade han ut från sin lägenhet på den sjunde våningen i huvudstaden Nairobi och landade med huvudet före, skriver Standard Digital som citerar lokala medier.

Polischef Bensin Kibue säger att Macharia berättade för sina vänner att han inte kunde stå ut med att se sitt lag förlora för andra matchen i rad, precis innan han hoppade.

– Alla vittnesmål tyder på att han begick självmord på grund av att laget förlorade, men en utredning pågår fortfarande, säger Kibue.

När landets största tv-kanal KTN Kenya anlände till platsen för att rapportera om tragedin möttes de av en stor samling chockade människor.

”Folk måste förstå”

Polischef Kibue säger att detta inte är det första självmordet som begåtts på grund av ett resultat i den engelska ligafotbollen och vädjar nu till stadens alla ungdomar:

– Vi har förlorat ett liv på grund av fotboll i England, som är ett land som ligger långt borta från oss. Folk måste förstå att fotboll bara är en sport, säger Kibue.

ARTIKELN HANDLAR OM