Skämde ut sig i storförlusten

FOTBOLL

Arsenal utspelat – då rann det över för Wilshere

1 av 4 | Foto: I andra halvlek rann det över för Wilhsere.

Här skämmer Arsenals Jack Wilshere ut sig.

I förlustmatchen mot Manchester City, 3-6, fick en frustrerad Wilshere nog av City-fansen och visade sitt långfinger mot publiken.

– Om han gjorde det och blir avstängd kommer vi att acceptera det, säger managern Arsene Wenger enligt The Guardian.

Arsenal reste till Manchester med en sexpoängsledning ner till fyran City. De reste därifrån med en 3-6-förlust i bagaget, en skada på nyckelspelaren Laurent Koscielny och en förväntad avstängning på Jack Wilshere.

Visade fingret

I andra halvlek rann det över för 21-åringen. Trots två mål av Theo Walcott fick Arsenal se segerchansen glida dem ur händerna och när hemmapubliken häcklade Wilshere fick den engelske landslagsmannen nog.

Mittfältaren fångades på bild när han visade fingret mot läktaren, skriver engelsk media. Är FA konsekvent väntar nu en matchs avstängning för 21-åringen, samma straff Liverpools Luis Suarez tidigare tilldömts för samma gest under en ligamatch mot Fulhams supportrar.

– Om han gjorde det och blir avstängd kommer vi att acceptera det, säger managern Arsene Wenger om Wilsheres gest enligt The Guardian.

Tecknet gav också en fingervisning om Arsenals frustration i matchen. Efter att Sergio Aguero gjort 1-0 för hemmalaget kvitterade Walcott efter ett stort misstag av Yaya Touré.

”Tempot var skrämmande”

Touré tog revansch genom en delikat passning i förspelet till Alvaro Negredos 2-1 innan Fernandinho också ökade på till 3-1. Walcott bjöd sedan på ett klassavslut när han sköt Arsenal tillbaka in i matchen.

Men det här var inte Arsenals match. David Silva och Fernandinho (med sitt andra för dagen) såg till att slutresultatet skrevs till 6-3, efter en sen reducering av Per Mertesacker och ett straffmål från Yaya Touré.

– Det var en fantastisk match för fansen. Till och från var tempot skrämmande men vi hade kontroll under större delen av matchen. Det är verkligen vår borg det här, säger Citys kapten Vincent Kompany enligt BBC.

City är nu bara tre poäng efter Arsenal i ligatoppen.

– Det som smärtar mest är att vi hade chansen att rycka ifrån Manchester City med nio poäng. Nu är det tre och det är svårt att svälja, säger Arsene Wenger.

ARTIKELN HANDLAR OM