Sturridges frånvaro blev Sterlings lycka

FOTBOLL

Kalle Karlssons tips inför helgens Premier Manager

Daniel Sturridges skada lade ett stort ansvar på Luis Suárez och tvingade Brendan Rodgers att byta spelsystem.
Det blev Raheem Sterlings lycka. Nu är 19-åringen i storform.

Samarbetet mellan Daniel Sturridge och Luis Suárez är en av de stora förklaringarna till Liverpools starka höst.
Tränaren Brendan Rodgers formerade ett 3-1-4-2-system för att kunna få ut så mycket som möjligt av sina superanfallare.
Det innebar dock att chanserna till speltid för lagets yttrar minskade rejält. Raheem Sterling var en av dem som drabbades. Utan ytterplatser fick han gå ned och spela wingback, med blandade resultat.
När Daniel Sturridge blev skadad i slutet av november var det många som oroade sig för att Luis Suárez återigen skulle få dra ett för stort lass.
Det har uruguayaren klarat alldeles utmärkt. Sedan Sturridge skada har Suárez gjort åtta mål på fyra matcher. Han har inte lidit av anfallskollegans frånvaro, snarare tvärtom.
En annan som dragit nytta av situationen är Raheem Sterling, 19.
Utan Sturridge valde Brendan Rodgers att återgå till ett system med en anfallare. Det har medfört att Sterling startat fyra raka matcher. Han var totalt misslyckad i förlustmatchen borta mot Hull City. Men sedan har han hittat formen. Han nätade mot Norwich (5–1), var vass mot West Ham (4–1) och fullständigt lysande senast mot Tottenham. Då hade han lekstuga med Spurs vänsterback Kyle Naughton och fick även komma med i målprotokollet när han fastställde 5–0 i slutminuterna.
Raheem Sterling hade en svängig fjolårssäsong. Han började succéartat där han tog en ordinarie plats som 17-åring. Men sedan tappade han formen. Det stormade utanför planen, där han hamnade i klammeri med rättvisan, och sedan hittade han aldrig tillbaka till en permanent startplats.
Nu har Sterling lämnat bekymmerna bakom sig och ser ut att vara redo att leverera.
För priset 3,13 miljoner kronor och med tanke på att Cardiff City väntar på hemmaplan på lördagen kan han vara värd att satsa på till helgen.
***
Det finns fler spelare i Liverpool som är värda att överväga. Jon Flanagan (2,21 miljoner kronor) har tagit klivet ut på vänsterbacken och imponerat stort. Första målet kom mot Tottenham i söndags. Fler att vänta?
***
Byt in:
Raheem Sterling, Liverpool
Jon Flanagan, Liverpool
Danny Rose, Tottenham
Byt ut:
Jan Vertonghen, Tottenham
Sergio Agüero, Manchester City
Nani, Manchester United

ARTIKELN HANDLAR OM