Magnus Pehrsson

Magnus Pehrsson gör succé i Ålborg

Av: 

Tobias Österberg

FOTBOLL

”Vi är beredda”

Efter bara en match som tränare för Ålborg hyllas Magnus Pehrsson. 3–0 hemma mot Deportivo La Coruna i första matchen och danskarna har goda chanser att gå vidare i Uefacupen.

– Vi har klarat av del 1, del 2 blir svårt men jag tror vi grejar det, säger han till TT inför returen på torsdag.

Ett fullsatt stadion kokade förra veckan när Ålborg spelade ut spanska storlaget Deportivo i den andra halvleken. Ålborg gjorde tre mål och det kunde faktiskt ha varit fler. Fjolårets danska mästarlag har en bra chans att gå vidare till sextondelsfinal.

– Vi gjorde en väldigt bra match men vi hade också förberett oss väl på hur vi skulle lyckas mot Deportivo. Vi spelade med ett lägre försvar än tidigare, pressade hårt och var väldigt tydliga i våra omställningar, berättar Magnus Pehrsson.

Pehrsson, 32, har jobbat mycket med lagets defensiv under sina två månader i klubben. Han hade samma filosofi i Gais som han tränade så framgångsrikt förra säsongen och tog en elfte plats i allsvenskan.

– Jag anser att man måste bygga laget bakifrån med en bra defensiv. Vi har inte hunnit med så mycket i det offensiva spelet ännu men spelarna är så skickliga och det gick ju rätt bra förra veckan, säger han.

Hyllar Andreas

Den svenske tränaren är väl medveten om att det blir en annorlunda match på torsdag på Riazor-stadion i La Coruna. Spanjorerna fick hård kritik efter 0–3-förlusten och är revanschsugna.

– De kommer säkert att starta i ett bra tempo men vi är beredda och vet hur vi ska spela. Jag tror också att det kan bli en del öppningar för kontringar för oss, säger Pehrsson.

Pehrsson plussar gärna för svenske mittfältaren Andreas Johansson. De spelade tillsammans under tre säsonger i Djurgården och känner varandra väl.

En drömspelare

– Andreas var lite trögstartad i januari men sedan vi började träna på gräs så har han hittat formen. Mot Deportivo var han en av våra bästa spelare. Han har utvecklats mycket sedan tiden i Djurgården, nu är han mer komplett, han springer som vanligt mycket men jobbar lika hårt bakåt som framåt. En drömspelare att ha i sitt lag.

Ajax, med svenska mittfältarna Rasmus Lindgren och Kennedy Bakircioglü, har 1–0 att gå på hemma mot Fiorentina. För Markus Rosenberg och hans Werder Bremen väntar en svår returmatch borta mot Milan på San Siro. Den första slutade 1–1.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Magnus Pehrsson

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Magnus Pehrsson