Hammarby IF Fotboll

”Gör ont i hjärtat”

FOTBOLL

Zengin kan bli Hammarbys frälsare: Vill hjälpa klubben

Optionen går ut om två dagar.

Men varken Hammarby eller Erkan Zengin har fått besked från Besiktas om en fortsättning.

– Jag kanske kommer hem, jag vill ju hjälpa klubben, säger mittfältaren till Sportbladet.

återkomsten? Erkan Zengins kan vara den nödvändiga förstärkning som Hammarby behöver. ”Jag är chockad” sa Zengin till Sportbladet efter att ha sett Bajens bortamatch mot Örebro.
återkomsten? Erkan Zengins kan vara den nödvändiga förstärkning som Hammarby behöver. ”Jag är chockad” sa Zengin till Sportbladet efter att ha sett Bajens bortamatch mot Örebro.

Hammarbys Erkan Zengin lånades ut till turkiska serieledarna

Besiktas i januari, ett lån som sträcker sig fram till 1 juli när transferfönstret öppnar igen. I låneavtalet skrev klubbarna in en förköpsklausul som innebär att Besiktas när som helst kan värva mittfältaren för en fastställd summa, enligt uppgifter till Sportbladet handlar det om motsvarande 4,3 miljoner kronor.

Den förköpsklausulen gäller fram till fredagen den 15 maj, alltså i ytterligare två dagar. Men ännu har varken Erkan eller Hammarby fått några besked från den turkiska klubben.

”Vet inte vad som händer”

– Jag vet inte vad som händer exakt, vi har inte snackat någonting. Det är några dagar kvar. Jag vill vara kvar ute. Besiktas är en storklubb, men jag vill slåss om en plats, säger han.

Om Besiktas väljer att inte köpa loss Erkan Zengin återvänder han till Hammarby. Och han är inställd på att hjälpa klubben ur krisen.

– Jag såg matchen mot Örebro och jag är chockad. Jag är ledsen... det gör ont i hjärtat. Under alla mina år i Hammarby har vi aldrig startat så dåligt. Någonting måste hända, det är bara att inse att det behövs nya spelare. Alla duktiga som har försvunnit, då räknar jag inte mig själv, har inte ersatts. Man måste vända den här trenden, just nu känns det som AIK det året de åkte ut. Blir det inget här kanske jag åker hem, jag vill ju hjälpa klubben.

Avvaktande förhandlingar

Enligt Hammarbys informationschef Urban Rybrink har klubben ännu inte diskuterat vad som händer om Besiktas inte utnyttjar sin option.

– Vi avvaktar Besiktas beslut, innan dess är det inte lönt att spekulera. Sen kan det ju vara så att Besiktas, eller någon annan klubb, vill värva Erkan. Men då blir det en ny förhandling.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Hammarby IF Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF Fotboll