Officiellt: Fällman klar för Bajen

Foto: Bildbyrån
David Fällman

avEmil Carlsvärd

FOTBOLL

Hammarby förstärker truppen.

Mittbacken David Fällman återvänder till Sverige efter en tvåårig utlandssejour i Kina.

– Han är en naturlig ledare, både på och vid sidan om planen, och det är precis vad vi behöver i vår spelargrupp, säger klubbens sportchef Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

David Fällman började sin fotbollskarriär i Eskilstuna City, där han även senare skulle komma att bli seniorspelare.

Därefter gick mittbacken via Väsby United innan han spelade för Gefle IF under fyra säsonger, där han bland annat fick en stor roll i egenskap av lagkapten och spelade över hundra allsvenska matcher.

Men efter säsongen 2015 var Fällman sugen på ett utlandsäventyr, och skrev då på för kinesiska Dalian Transcendence där mittbacken spelade i två år och gjorde totalt 55 framträdanden.

Återvänder till svensk fotboll

Nu väljer 28-åringen alltså att återvända till svensk fotboll, då han under fredagskvällen blev klar för allsvenska Hammarby - lagets fjärde värvning inför årets säsong.

– David är en mycket skicklig och positionssäker mittback som vi kommer har stor nytta av. Han är en naturlig ledare, både på och vid sidan om planen, och det är precis vad vi behöver i vår spelargrupp. Vi har många spelare som kan spela på olika positioner på planen, men Davids ledaregenskaper är något vi konkret sökt efter och vi är väldigt glada att kunna komplettera truppen med honom. Vi ser David som en bärande spelare att bygga vidare kring på lång sikt, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

”En klubb som har allt”

– Det känns väldigt inspirerande, och det är en stor ära att få representera Hammarby. Det är en klubb som har allt man vill att en fotbollsklubb ska ha. När jag nu är här kommer jag att göra allt för att vara med och bidra till att klubben ska nå resultatmässiga framgångar, säger David Fällman själv.

Kontraktet är skrivet över tre år. Fällman börjar träna med Bajen omgående, men kommer inte vara spelklar till söndagens cupmatch mot Vasalund.

Foto: Bildbyrån
David Fällman
ARTIKELN HANDLAR OM