Fotboll

Beckham historisk

Av: 

AnnaMaria Jansson

FOTBOLL

Tangerar flest landskamper

Beckham hara bara Shilton före sig.
Beckham hara bara Shilton före sig.

Han fick inte spela från start.

Och England vann inte.

Men trots det blev David Beckham historisk i dag.

Landskampen mot Spanien blev hans 108:e.

David Beckham började på bänken, men kom in efter halvtidsvilan. Ett inhopp som betydde lite mer än de flesta han tidigare gjort.

I och med dagens match tangerade Beckham Bobby Moores rekord på 108 landskamper för en engelsk utespelare.

Spansk dominans

Mötet med Spanien slog dock inga andra rekord för Englands del. Faktum är att engelsmännen knappt fick låna bollen. Spanien dribblade som de ville och efter 36 minuter letade sig Xabi Alonsos fina passning fram till David Villa som inte gjorde bort sig det allra minsta. Istället fintade han ett par förvirrade backar och satte 1-0 bakom David James.

Ledningen var inte på något sätt orättvis, något Spanien fortsatte att bevisa i den andra halvleken. England kämpade för att få bollkontroll, men fick ständigt se sig lurade.

När 2-0 kom genom Fernando Llorente på Xavis frispark kändes det helt logiskt. Och när Carlton Cole missade att vårda en underbar passning från David Beckham kändes det också logiskt. Cole kunde ha reducerat och gjort avslutningen på matchen lite mer spännande, men väntade för länge och fick inte ut något farigt av det hela.

MLS kräver besked

Samtidigt som David Beckham slog rekord, och var ett av de tydlgaste engelska glädjeämnet mot Spanien, ställdes dock krav från Major League Soccer, MLS. Senast på fredag måste Milan komma med ett bud på Beckham, annars blir det ingen affär.

– Det finns ingen anledning till varför det här ska fortgå. Antingen vill de eller också vill de inte, säger MLS-kommissionären Don Garber.

Milans lån av Beckham upphör den 8 mars, elva dagar innan USA-ligan startar.

Fotnot: Peter Shilton, målvakt, är den som gjort flest landskamper totalt för England, 125.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!