Två mål av Kistas Kaká – nu hoppas Hellquist, 17, få sitt genombrott

FOTBOLL

Två mål i det allsvenska genrepet.

Nu hoppas Kistas Kaká på det stora genombrottet.

– Jag gillar också att driva bollen i hög fart, precis som Kaká, säger Philip Hellquist, 17.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
17-årige Philip Hellquist, även kallad Kistas Kaká gjorde Djurgårdens båda mål mot Helsingborg.

Djurgården saknade åtta spelare på grund av landslagsuppdrag, skador och avstängningar. Helsingborg saknade nio. Med tanke på det blev det en underhållande match på Olympias utmärkta gräsmatta – och kanske ett genombrott.

När Markus Johannesson i 22:a minuten sköt ett distansskott som Daniel Andersson tappade var Philip Hellquist – offensiv mittfältare som i går provades som anfallare – först på returen och stötte in 1–0.

Fyra minuter senare löpte Hellquist perfekt på ett högerinspel från Patrik Haginge och vinklade iskallt in 2–0.

”Gick inte på kraft”

– Jag brukar gå på retur så fort jag har chansen och den här gången lönade det sig, säger Hellquist som var mer nöjd med sitt andra mål.

– Jag höll inne löpningen för att komma helt rätt och sedan gick jag inte på kraft som de flesta andra kanske gör i det läget utan försökte styra in den och det gick perfekt. Det var ett fint mål.

Hellquist är en Djurgårdsprodukt uppvuxen i Kista. Där och ifrån Brasilien har han fått sitt smeknamn.

”Kul med smeknamnet”

– Jag tycker det är kul att kallas Kistas Kaká. Det är smickrande. Det är en spelare jag ser upp till och tar efter och visst, min spelstil påminner väl lite om hans, säger Hellquist som har årets personliga mål klart för sig.

– Jag ska försöka ta en plats i startelvan. Jag vet att det blir tufft och kommer inte att deppa ihop om det inte blir så, men det är mitt mål.

Kort efter paus reducerade och kvitterade Helsingborg genom Tobias Holmqvist och matchen slutade 2–2. Det innebär att Djurgården vunnit en, förlorade en och spelat sex oavgjorda matcher på försäsongen.

– Vi är svåra att besegra, men vi hade så klart hoppats på några segrar till, säger Zoran Lukic.

ARTIKELN HANDLAR OM