Återvänder till LA – för att möta Freddie & Becks

FOTBOLL

”Jag trivs här”

1 av 3 | Foto: Magnus Sundholm
Snart tillbaka i Los Angeles – med Barcelona.

Om ett par veckor är Zlatan tillbaka i Los Angeles – med Barcelona. Då blir det två heta matcher mot David Beckhams LA Galaxy och Fredrik Ljungbergs Seattle Sounders.

– Jag trivs här, sa Zlatan till Sportbladet i veckan.

De närmaste veckorna kan Zlatan Ibrahimovic räkna med att känna av lite jetlag. Först måste han flyga nio tidszoner österut när han ska hem till Europa för att skriva på kontraktet med Barcelona.

Sen väntar en vecka i London för Barcelona. Där ska de spela mot Tottenhamn och egyptiska Al-Ahly men det troliga är att Zlatan inte är med på Londonresan. Guardiola har tidigare klargjort att stjärnor som Messi, Puyol och Xavi stannar hemma under Londonlägret. Men sen får Zlatan resa nio tidszoner tillbaka till Los Angeles.

Spelar mot Ljungberg

Barcelona har nämligen sen länge planerat in ett träningsläger i Kalifornien som inleds med en match mot LA Galaxy. Fyra dagar senare blir det match mot Fredrik Ljungbergs Seattle. Och motståndarna ser fram emot att Zlatan och de andra kommer.

– Barcelona är ett jättebra lag med fantastiska spelare, några av dem är bäst i världen, säger LA Galaxys mittfältare Dema Kovalenko till Galaxys hemsida.

Supercupfinaler

Efter Zlatans andra Kalifornientur i sommar blir det sen raka vägen hem till sin nya hemstad Barcelona. Där väntar både den spanska supercupfinalen och den europeiska supercupfinalen innan ligan sätter igång mot Sporting Gijon den 31 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A