”Det bästa för Zlatan”

FOTBOLL

Bjärred hyllar valet att flytta till Barça

1 av 3 | Foto: Ny stad Nu går flyttlasset till Barcelona för familjen Ibrahimovic, och enligt den förre Barça-spelaren Patrik Andersson har han stora möjigheter att lyckas även i Spanien.

Zlatan blir den tredje svensken i Barcelonas tröja. Hans övergång applåderas av den förste – Patrik ”Bjärred” Andersson.

– Det är helt fantastiskt, säger Andersson till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovics övergång till Barcelona följs med stort intresse av Patrik Andersson. Deras framgångsrika karriärer har flera gemensamma nämnare. Båda slog igenom i Malmö FF och nu följer Zlatan i ”Bjärreds” fotspår till Barcelona.

– Just nu är det den bästa omgivningen som fotbollsspelare. Med de spelare som finns där för tillfället, säger ”Bjärred” som är förvånad över Barcelonas köp.

– Jag trodde inte att någon klubb skulle kunna lösa honom. Dels för den höga övergångssumman och dels för hans höga lön.

Utan titlar

När ”Bjärred” kom dit 2001 stod han på toppen av sin karriär och hade just vunnit Bundesliga och Champions League med Bayern München. Men de tre säsongerna i Barcelona blev skadefyllda och klubben blev helt utan titlar under ”Bjärreds” tid i klubben. Men nu har Ibrahimovic chansen att vinna Champions League med Barcelona.

– De har såna bra spelare nu. Xavi och Iniesta är bland de bästa mittfältarna i världen. De är duktiga att sätta medspelare i situationer, framförallt i målavgörande lägen.

Vann skytreligan

Den senaste säsongen vann Ibrahimovic den italienska skytteligan. Och ”Bjärred” tror att det kan bli en del mål även i Spanien.

– I Spanien är lagen inte så samspelta därbak, den spanska fotbollen är lite mer öppen än den italienska. Med de kvaliteter Zlatan har en mot en kommer han klara det.

Har du något tips till Ibrahimovic?

– Han behöver nog inga tips, han är så rutinerad och har visat att han tar för sig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A