”Han sköter det här på egen hand”

FOTBOLL

Daniel Sjölund förhandlar utan agent – har fått ett nytt kontraktsförlslag från Dif

Foto: Daniel Sjölund jublar efter ett mål i årets allsvenska.

Kontraktet går ut om ett halvår, han jagas av både Elfsborg och IFK Göteborg och han har fått ett nytt kontraktsförslag från Djurgården att ta ställning till.

Ändå väljer Daniel Sjölund, 26, att sköta allt på egen hand – utan agent.

– Daniel har fått ett förslag som han funderar på, han jobbar med det här själv och det är kaxigt på ett skönt sätt, säger Djurgården VD Alf Johansson.

För en vecka sedan kunde Sportbladet avslöja att de båda topplagen från väst, IFK Göteborg och Elfsborg, båda har gett sig in i jakten på Djurgårdens anfallare Daniel Sjölund som sitter på ett utgående kontrakt.

Enligt uppgifter har Blåvitt erbjudit Sjölund ett fyraårskontrakt och Tobias Hysén, som spelat tillsammans med ålänningen i Djurgården, har sagt att han ska göra vad han kan för att locka honom till Göteborg.

Jobbar utan agent

Uppgifterna har fått Djurgården att agera och i dagarna har parterna träffats. Mötet mynnade ut i ett nytt kontraktsförslag som Sjölund, i skrivande stund, funderar som bäst på.

– Vi har haft ett snack och Daniel funderar just nu. Han har fått ett förslag som han ska ta ställning till. Vi spelar på måndag och efter det lär det väl bli någon form av återkoppling, säger Djurgårdens VD Alf Johansson.

Han berättar även att Sjölund sköter alla förhandlingar på egen hand.

– Han jobbar med det här själv och det är lite kaxigt på ett skönt sätt. Vi har varit tydliga med att vi vill att han ska stanna hos oss. Han har haft många fina år i Djurgården.

Vad händer om han nobbar ert förslag?

– Då försöker vi nog igen. Det är inte bara dollars det handlar om, vi tittar på ett helhetspaket, vi ska jobba stenhårt för att han ska vara kvar.

Har Blåvitt intensifierat sin jakt på Sjölund nu när de råkat ut för så många skador?

– Det har inte nått mina öron i alla fall.

Förhandlingarna med Dahlberg på is

Förutom Sjölund så sitter även Oskar Wahlström, Markus Johannesson, Toni Kuivasto, Jan Tauer, Mikael Dahlberg och Mattias Jonsson på utgående kontrakt.

Förhandlingarna med de äldre spelarna kommer att sätta igång först efter säsongen.

Däremot har förhandlingarna med anfallaren Mikael Dahlberg lagts på is.

– Vi har valt att avvakta med Dahlberg, han vill vänta och se om det kanske dyker upp någonting annat. Det händer att man gör så, vi förstår spelaren i det läget, säger Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM