ETO’OS KRAV: TOLV MILJONER EURO

Foto: Samuel Eto’o – snart en Inter-spelare.
FOTBOLL

Samuel Eto’o kräver 12 miljoner euro om året – Inter erbjuder nio miljoner plus en rad bonusar.

I dag återupptas förhandlingarna i Milano och allt tyder på att Zlatan-affären blir definitivt klar.

– Eto’o kommer att bli vår, säger Inter-presidenten Massimo Moratti.

Precis som Sportbladet skrev i går flög Samuel Eto’os agent Josep Maria Mesalles under gårdagen från Barcelona till Milano för att slutförhandla sin klients personliga kontrakt med Inter – en förutsättning för att Zlatan Ibrahimovic ska kunna gå till Barcelona.

Planet landade i Milano vid femtiden på eftermiddagen och klockan 18.00 inleddes förhandlingarna med Inter som representerades av tekniske direktören Marco Branca, transferkonsulten Gabriele Oriali och vicepresidenten Rinaldo Ghelfi.

”Får en löneökning”

Parterna skildes åt vid halvtiotiden och enligt flera uppgifter har ingen uppgörelse kunnat nås i nuläget även om parterna kommit närmare varandra i förhandlingarna. Främst handlar det om Samuel Eto’os lönekrav. Anfallaren har erbjudits ett femårskontrakt med en nettolön på nio miljoner euro inklusive ekonomiska bonusar som kan höja lönen med ytterligare en miljon.

Eto’o kräver en årslön på 12 miljoner euro, en lön som är i paritet med den Zlatan Ibrahimovic har i Inter för tillfället. Det skiljer alltså tre miljoner euro om året i grunden men ändå pekar mycket på att en uppgörelse ska kunna nås när parterna upptar förhandlingarna under förmiddagen i dag.

– Man ska komma ihåg att Eto’o i dag tjänar åtta miljoner euro om året, så oavsett vad summan landar på till slut får han en löneökning, säger en källa i Barcelona till Sportbladet.

”Moratti har all makt”

Interpresidenten Massimo Moratti deltog inte i gårdagens möte, men pratade ändå med den italienska pressen när han lämnade sitt kontor på oljebolaget Saras strax före åtta i går kväll.

– Förhandlingarna går framåt. Jag är säker på att de kan avslutas på ett positivt sätt. Till slut kommer Eto’o att bli vår, säger Moratti enligt nyhetskanalen Sky Sport24.

Moratti kommer enligt Sportbladets uppgifter att sitta med under förmiddagens förhandlingar vilket är en stark indikation på att en lösning kommer att kunna nås.

– Massimo Moratti har all reell makt i Inter. Behöver klubben höja sitt bud för att säkra Eto’os kontrakt är det han som ska göra det, säger Sportbladets källa med god insyn i klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A