La Liga

Thierry Henry hyllar Zlatan – för attityden

Av: 

Anders Cedhamre

”Jag har förstått att hans tro på sig själv irriterar folk, men jag gillar faktiskt det hos Ibrahimovic”. Henry har talat.
”Jag har förstått att hans tro på sig själv irriterar folk, men jag gillar faktiskt det hos Ibrahimovic”. Henry har talat.

FOTBOLL

BISHAM ABBEY. I London fortsätter FC Barcelonas träningsläger. Och även om Zlatan Ibrahimovic inte är här surras det mycket om svensken.

– När man är så bra som Ibrahimovic behöver man en sån stil han har – jag gillar den, säger Thierry Henry.

I strålande solsken och framför en stor skara fans och journalister rullade FC Barcelonas träningsläger vidare i idylliska Bisham Abbey i går. Efter ett mycket intensivt parti småmatcher på miniplaner, där framförallt Leo Messi briljerade, blåste tränare Pep Guardiola i pipan och spelarna skingrades.

Alla 28 spelare utom Rafa Márquez, Maxwell och Thierry Henry deltog. Den småskadade trion rehabtränade i makligt tempo på en egen plan.

”Det stör inte mig”

Sportbladets utsände frågade Henry om vilka tre egenskaper hos Ibrahimovic han uppskattar mest.

– Tekniken: vilken boll man än passar honom tar han emot och behåller. Karaktären: det jag verkligen gillar hos honom är hans stil. Jag vet att vissa personer tycker den är lite väl väldig, men det stör inte mig. När man är en sådan bra spelare behöver man den stilen ibland. Självförtroendet: Jag har förstått att hans tro på sig själv irriterar folk, men jag gillar faktiskt det hos Ibrahimovic.

Hur ändrar Ibrahimovic ankomst spelet för de tre topparna i laget?

– Det ser ut som att Ibra kommer, visst. Och han är en fantastisk spelare, men hur det kommer att ändra vårt anfallsspel kan bara vår coach svara på. Men det är svårt för mig att säga något, för dealen är ju inte klar än.

Kommer sakna Eto’o

– Samuel (Eto’o) är fortfarande min lagkamrat. Skulle affären bli av blir jag ledsen för då förlorar jag en bra kompis och en otrolig spelare.

Under träningen fick spelarna finfrämmande. Uppståndelsen var total när klubbens president Joan Laporta dök upp helt oannonserad. Han hälsade på utvalda i laget och stod kvar extra länge med lagets störste – Leo Messi.

Huruvida duon talade om Zlatans ankomst vet bara de två.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga