Titta, Zlatan – här är listan du inte vill toppa

avSimon Sjöstrand

Zlatan Ibrahimovic, 36, har länge drömt om att vinna Champions League – utan att lyckas.

Faktum är att svensken har spelat flest CL-matcher av alla utan att vinna någon titel i turneringen.

Det skriver Uefa på sin hemsida.

Zlatan Ibrahimovic, 36, har vunnit det mesta som går att vinna som fotbollsspelare på klubblagsnivå.

Anfallsstjärnan har bärgat ligatitlar i länder som Italien, Spanien och Frankrike och i fjol fick han också lyfta bucklan i Europa League med Manchester United.

– Folk stannar på en plats hela sin karriär, men jag har rest runt som Napoleon i Europa och erövrat varje land jag kommit till, sa ”Ibra” i en intervju med Sportbladet efter att ha vunnit sin elfte Guldboll, priset som Sveriges bästa fotbollsspelare, i november 2016.

”Den där jävl***”

Men det finns en titel han saknar.

Den i Champions League.

36-åringen debuterade i världens största fotbollsturnering för klubblag med Ajax 2002 och har sedan dess representerat klubbar som Juventus, Inter, Barcelona och PSG i jakten på en CL-titel – utan att vinna den.

– Jag gör allt för att vinna den här jävla Champions men det går inte min väg, sa ”Ibra” efter att ha åkt ur i åttondelsfinalen med Inter 2009.

Nu kommer siffror som lär strö mer salt i såren.

Enligt Uefa är svensken den spelare som har spelat flest matcher i Champions League genom tiderna utan att vinna någon titel i turneringen.

Tvåa på annan lista

”Ibra” har gjort 124 matcher (tolfte flest) och därefter följer Gianluigi Buffon med 121 matcher och John Terry med 111.

Bra så?

Nja, faktum är att Ibrahimovic även är med i toppen av listan över spelare som har gjort flest mål i CL utan att vinna någon titel, där är svensken tvåa med 49 fullträffar.

I topp hittar vi nederländaren Ruud van Nistelrooy, som vann CL-skytteligan tre gånger och totalt gjorde 60 mål utan att bärga någon titel.

Fotnot: För att räknas som Champions League-mästare måste man ha spelat i finalen, skriver Uefa.

ARTIKELN HANDLAR OM