Norling: ”Det här är ett överfall”

1 av 2 | Foto: BJÖRN LINDAHL
AIK:s Henok Goitom grinar illa efter smällen.
FOTBOLL

DUBAI. Rikard Norling har inget emot tuffa tag i träningsmatcher.

Men Marlos tackling på Henok Goitom var över gränsen.

– Det var tufft på Henok. Det här är ett överfall, säger Norling.

AIK får lämna träningslägret i Dubai med två förluster. Laget föll med 0–1 mot ukrainska storlaget Sjachtar Donetsk, som om två veckor spelar Champions League-åttondelsfinal mot Roma. AIK stod upp bra, men vinsten skrevs till 2–0.

Marlos ordnade 1–0 till Sjachtar Donetsk i inledningen av andra halvlek. Bara minuter senare fick han dock lämna planen efter en tuff tackling på Henok Goitom. Marlos fick rött kort.

Flera allsvenska lag är på träningsläger inför allsvenskan och i flera av lagen har varit med om fula tilltag. Mellan Dalkurd och Shamrock Rovers blev det slagsmål, IFK Norrköpings Eric Smith blev slagen i ansiktet och Gif Sundsvalls Chidi Omeje blev utvisad efter tuffa tacklingar mot Gais.

”Vad skulle hända?”

AIK-tränaren Rikard Norling har inte något emot tufft spel, men han betonar att det är viktigt att se till så att träningsmatcher inte spårar ur.

– Det är bra, det är helt okej. Samtidigt måste man nog ändå ha med sig att det var en träningsmatch som urartade. Vad skulle hända om man inte liksom stävjade de där fula tacklingarna? Det var tufft på Henok, det var riktigt…det är nog rött kort och inga konstigheter, säger Norling.

I vissa matcher byts spelare in när lagkamrater har fått rött kort. Men den här gången fick Sjachtar spela vidare med en spelare färre.

– Om man börjar utnyttja det för att man inte mår bra och vill åka hem, att man byter in en annan kille...det finns en ologik där som jag inte gillar. Två gula och ett är för snack och det andra för att man slår bort bollen, okej bara kör. Men det här är ett överfall.

Henok Goitom var inte irriterad efteråt.

– Det var okej. Han bad om ursäkt efteråt, säger Goitom.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

Fotboll