Här är frågorna som Sportbladet vill ha svar på

avSportbladet.se

Två dagar har gått sedan Uppdrag Gransknings reportage ”Hotet inifrån” sändes.

AIK har valt att bemöta en del av det som tas upp i programmet men fortfarande står många frågor obesvarade.

Här är frågorna som Sportbladet vill ha svar på.

Frågorna till AIK Fotbolls ordförande Johan Segui:

 Johan Höglund säger i dag i er intervju att under en lång tid, på en direkt fråga från AIK, arbetat som en brygga mellan Firman Boys och AIK för att förbättra relationen. Hur kommer det sig att ni inte berättat det på frågor om hans aktivitet i Firman tidigare?

 Du har tidigare sagt att om det fanns några bevis för att han var aktiv i Firman under samma period som han var ungdomstränare. Ändrar Uppdrag gransknings nya uppgifter er syn på hans arbete under 2012? Om inte, vad tycker du saknas i det publicerade materialet?

 Lagkapten Nils-Eric Johansson svarade i dag att en anledning till att man ska ha dialog med Firman är att ”de blir arga” om den inte finns. Är inte det den terrorbalans du tidigare tillbakavisat som råder då?

 I ett av Johan Höglunds inlägg på Sverigescenen, som Uppdrag granskning publicerat, menar han att valberedningen uppmanar Firmans medlemmar att komma och rösta för att få bort två styrelsemedlemmar som aktivt ska driva på regler om avstängningar för bland annat Firmanmedlemmar som brutit mot olika ordningsregler. Är inte det en typ av infiltration som du tidigare kallat ”omöjlig”? 

Avslutningsvis, AIK har hela tiden propagerat för transparens i ert agerande som klubb mot både medlemmar och medier. Hur kommer det sig att du, klubbens ordförande, inte varit nåbar under två hela dygn för att besvara frågor från Sportbladets reportrar?

...AIK:s ungdomstränare ’Johan Höglund’.

Ditt arbete som ”fredsmäklare snarare än krigsherre” har med tiden ”inneburit en stor transparens och öppenhet som genomsyrar hela AIK  i dag”, skriver du. Vad heter du?

Anser du att idrott och våld hör ihop?

Hur ser du på att hota andra männi-skor om det sker för AIK:s bästa?

Hur ser du på att ta till våld mot andra människor om det sker för AIK:s bästa?

Varför vidarebefodrade du information från Björn Wesström, gällande en spelare med utgående kontrakt, till ”Firman Boys” som ett led i att spelaren senare hotades och trakasserades, om du är en fredsmäklare snarare än krigsherre?

”Fick fan South Bermondsey-vibbar utanför östra i går. Feta veteraner som stod och log nickandes på uteserveringarna när den unga generationen gick loss. Millwall style.” Om någon av pojkarna i ditt ungdomslag ber dig förklara vad du menar med detta som du skrev i augusti 2012, när du var ungdomsledare i AIK, vad svarar du då?

ARTIKELN HANDLAR OM