Han är rikast i Premier League

FOTBOLL

United-spelarna dominerar förmögenhetslistan i England

Manchester United toppar Premier League och skytteligan.

De har också Premier Leagues rikaste fotbollsspelare: Wayne Rooney, 27.

För några dagar sedan säkrade Manchester United titeln i England efter ett hattrick av Robin van Persie. De tre målen innebar också att holländaren tog över ledningen i skytteligan.

Manchester United har även Premier Leagues rikaste spelare.

Toppar med 518 miljoner

Sunday Times har gjort sin årliga ”Sport Rich List” vilken visar att Wayne Rooney, 27, är rikast av alla spelare i Premier League. Anfallaren har en förmögenhet på 51 miljoner pund, cirka 518 miljoner kronor.

Tvåa på listan är Rio Ferdinand med 457 miljoner kronor och på tredje plats finns Michael Owen med 386 miljoner kronor.

Sedan följer Ryan Giggs och Frank Lampard med 345 miljoner kronor.

Steven Gerrard är rikast i Liverpool med 335 miljoner kronor och i Manchester City har Carlos Tevez störst förmögenhet med 183 miljoner kronor.

Bland de 100 rikaste i Storbritannien finns det 24 spelare från Premier League.

Woods rikast av alla

Den rikaste fotbollsspelaren är David Beckham med en förmögenhet på 1,67 miljarder kronor. Tiger Woods har störst förmögenhet av alla idrottsmän, den uppgår till 5,8 miljarder kronor.

Förmögenheten baseras på ”identifierbara förmögenheter” som mark, fastigheter, konst och andra tillgångar som tävlingshästar. Däremot medräknas inte bankkonton då Sunday Times inte har tillgång till det.

United har även den rikaste managern i Premier League. Sir Alex Ferguson, 71, har en förmögenhet på 34 miljoner pund, det vill säga runt 350 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM