Ibras nya plan: USA

FOTBOLL

Zlatans fastighetsimperium växer – satsar på jätteprojekt i New York

Zlatan vidgar sitt fastighetsimperium.

Han satsar ännu mer på investeringar i USA.

Där uppges han nu ha gått in ett stort nytt miljardprojekt.

Förlust mot Österrike med landslaget.

Men Zlatan är i hetluften ändå.

I går kom nya uppgifter om att Napolis president De Laurentiis fortfarande ser Zlatan som den optimale ersättaren om Edison Cavani lämnar klubben.

Enligt ansedda italienska La Repubblica är Ibra förstavalet.

Samtidigt som diskussionerna kring Zlatans närmsta fotbollsframtid pågår fortsätter hans långsiktiga planer, för ett liv utanför fotbollen.

Nesta spelar i Kanada

Zlatan investerar klokt och satsar mycket på fastigheter. Både för eget bruk i Sverige men även som större investeringar.

Han äger sen tidigare fastigheter ibland annat Milano och Miami och New York, dock inte i Dubai, som ibland felaktigt uppgetts. Nu fortsätter Ibra att investera i USA.

– Han ser en stor potential där och kan även tänka sig att bo där ett tag och spela där, precis som bland annat hans gamle lagkamrat Nesta, som ju spelar i Kanada, säger en källa i Milano till Sportbladet.

”Otroligt läckert”

Enligt den italienska ekonomitidningen Milano Finanza har Zlatan nu gått in i ett nytt projekt i New York, i miljardklassen.

Det är den italienska fastig­hetsmogulen Davide Bizzi som är huvudperson och känd för sina byggen i såväl Milano som i New York, där han bland annat äger en fastighet på 58 våningar, på Fifth Avenue.

Bizzis senaste stora investering är en fastighet i Tribeca-området, på Leonard Street 101. Hans företag Bizzi & Partners Development står bakom köpet av fastigheten, som är på tolv våningar. Den köptes för 53 miljoner dollar, alltså runt 348 miljoner kronor. Enligt Milano Finanza finns två andra investerare med i projektet, via holdingbolaget ”Les Copains Holding”. Den ene är ryskättade New York-höjdaren Boris Aronov och den andre uppges vara Zlatan Ibrahimovic.

Fastigheten har varit kontor men ska nu göras om till designade lägenheter i olika storlekar. Företaget Marin Architects står för idéerna.

– De kommer att bli otroligt läckert designade med högt i tak och olika lösningar för varje våning och allra finast blir vindsvåningarna, uppger en källa.

Tillgång till lyxvåning

Renoveringen väntas pågå till 2014, då lägenheterna blir inflyttningsklara. Ombyggnaden uppges kosta 106 miljoner dollar. Inklusive köpesumman går investeringarna alltså på över en miljard kronor.

Då det blir inflyttningsdags räknar dock Bizzi och hans partners, däribland Zlatan, med att få tillbaka pengarna, med råge. Enligt Milano Finanza kommer samtliga investerare alla att ha tillgång till varsin lyx­våning.

Ryktena om Ibra

Kvar i PSG

Det känns som det mest troliga just nu. Källor kring Zlatan pratar om honom som ”fånge i sitt kontrakt”. Andra intierade källor säger dock att det är ”50-50” om han drar eller stannar, allt beror på vad som händer internt.

Försvinner Carlo Ancelotti, vilket allt tyder på, kan kaos utbryta i PSG.

Då vill Zlatan inte bli kvar. Problemet är att han är så dyr och samtidigt inte purung längre, det skrämmer bort de flesta klubbar, trots en imponerande fransk första säsong i bagaget.

Juventus

Zlatans första italienska klubb var länge det mest troliga spåret. Tränare Conte och Pavel Nedved, gamle storliraren som nu sitter i Juves styrelse, vill ännu ha Zlatan. Vd:n Marotta och president Andrea Agnelli bromsar och menar att Ibra är alldeles för dyr.

I nuläget känns Juve inte längre särskilt troligt men Raiola har extremt bra ingångar i klubben och allt kan hända.

Napoli

Varför skulle Zlatan vilja gå dit? En motiverad fråga då PSG har helt andra pengar och är en framtidsklubb på ett annat plan.

Problemet är att Ibra inte kan vänta på framtiden. Han är i kanonform men blir likväl 32 i höst. Blir han kvar i PSG nu blir det med stor sannolikhet i hans sista europeiska klubb och det var inte vad han planerat.

Går han till Napoli gör han det för att hamna i Maradonas gamla klubb och en stad där fotbollen är större än allt, allt.

Få förnuftmässiga skäl talar ändå för Napoli.­ Men, som sagt, det är en klubb och stad som talar till hjärtat, där gäller känsla före förnuft.

Och Zlatans ”bad boy”-attityd passar perfekt i Neapel.

Chelsea

Många drömmer om att se Zlatan i Premier League.

I nuläget tyder mycket dock på att uppgifterna om Chelsea bara är samma typ av journalist-uppfinningar som då Mourinho i fjol med hundra procents säkerhet sades vilja plocka Zlatan till Real Madrid och inget sedan hände.

Samtidigt har Mou och Ibra då och då sms-kontakt och stor ömsesidig respekt. Men sannolikheten är ändå liten.

Real Madrid

Carlo Ancelotti har ibland talat om att vilja ta med sig Zlatan dit, om allt går i lås. Men enligt uppgifter från folk nära Ancelotti, i såväl Paris som Milano, har Reals ledning gjort klart att man helst bara ser värvningar under 30 år och dessutom billigare.

ARTIKELN HANDLAR OM