”Har varit stökigt i nästan varje match”

FOTBOLL

Hamrén om ändringarna

Foto: Jonas Olsson och Andreas Granqvist.

Erik Hamrén gjorde fem ändringar i startelvan mot Färöarna.

Bland annat valde förbundskaptenen att peta mittbacken Jonas Olsson.

– Det har varit stökigt i nästan varje match, säger Hamrén.

Andreas Isaksson och Johan Elmander drog på sig varningar mot Österrike i fredags och är därmed avstängda i kvällens match mot Färöarna. Att Erik Hamrén skulle möblera om i startelvan var därför ingen nyhet.

Men när förbundskaptenen presenterade laguppställningen fanns fem nya spelare i startelvan. Pär Hansson ersätter Isaksson och Ola Toivonen Elmander. Pierre Bengtsson hoppar in i stället för Oscar Wendt som ska bli pappa och lämnade laget i natt. Men förbundskaptenen valde även att peta Jonas Olsson petades och sätta in Pär Nilsson.

– Jag har satsat på de mittbacksparen med Jonas Olsson och Andreas Granqvist en lång tid. Det har fungerat bra ibland, men varit stökigt i nästan varje match. Det är läge att skifta, säger han till TV4.

"Svensson ingen startspelare"

Albin Ekdal tar även plats i startelvan stället för Rasmus Elm som dras med magproblem.

– Jag sa i går att om man kommer upp med fem byten är det inte jättebra. Men fyra kan jag inte påverka så mycket. Det är avstängningar, barnafödsel och Rasmus är påverkad av magproblem. Då gäller det att fundera på vem som ska starta. säger Hamrén som valde Ekdal före Svensson.

– Anders är en riktigt bra spelare, men ingen startspelare. Han kan komma in och förändra matcher, säger Hamrén.

ARTIKELN HANDLAR OM