Jönsson: ”De hänger ut spelaren”

Uppdaterad 2013-02-19 | Publicerad 2013-01-31

Försvarar sin nya lagkamrat

Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson har informerat sin spelartrupp om den hotfulla situationen som råder kring Mohamed Bangura.

– Vi kommer stötta honom på alla vis, säger mittbacken Jon Jönsson.

Jon Jönsson.

Sportbladet har talat med flera spelare hos svenska mästarna kring situationen som uppstått kring Mohamed Bangura inför anfallarens ankomst till laget under fredagen. Flera spelare vill inte uttala sig överhuvud taget av rädsla för repressalier.

– Alla har rätt till en åsikt, men när det övergår till hot går det för långt. Det gör mig äcklad, säger Stefan Ishizaki, själv med bakgrund i AIK.

– Självklart blir inte AIK-fansen glada när jag gör mål mot AIK. Mest är det grejer med glimten i ögat som de sjunger nu för tiden, att jag ”längtar hem till AIK”.

– Med tiden inser nog AIK-fansen hur mycket bra Bangura trots allt gjort för klubben, säger Ishizaki.

”Har bidragit med mycket”

Flera spelare delar klubbledningens kritik mot hur den allsvenska rivalen AIK uttalat sig om övergången.

– De vill förklara sig, men det slutar med att de hänger ut spelaren och framställer Bangura i dålig dager när sanningen egentligen är att han bidragit med många miljoner kronor till AIK, säger Jon Jönsson. Han måste ha rätt att byta arbetsgivare som alla andra.

”Vi gör bedömningar”

Krävs det någon extra säkerhet kring Mohamed Bangura?

– Vi har personer i klubben som gör bedömningar kring alla möjliga situationer, matcher, träningar och så vidare. Vad vi kommit fram till i det här fallet uttalar vi oss inte om, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson.

Följ ämnen i artikeln