Fotboll

Därför bär Wilshere norsk landslagströja

Av: 

Kristopher Karlsson

Hade behövts på det norska mittfältet? Foto: Dagbladet
Hade behövts på det norska mittfältet? Foto: Dagbladet

FOTBOLL

Jack Wilshere i det norska landslaget?

Om det ändå vore så väl.

Bilderna på Arsenal-stjärnan som pryder en vägg inuti den norska nationalarenen är montage på hur nya landslagströjan kan komma att se ut.

Bilder på Jack Wilshere, iklädd en norsk landslagströja, pryder en vägg inuti norska nationalarenan Ullevål Stadion.

Enligt norska Dagbladet är den engelske Arsenal-stjärnan avbildad i flera färgrika illustrationer, de flesta i A3-storlek.

Landslagströjan som bärs av Wilshere på bilderna är ett förslag bäras av det norska landslaget från och med i år och inkluderar en ny förbundslogga.

De överraskande bilderna har dock en logisk förklaring. Väggen med Wilshere-bilderna är tänkt att ge inspiration i skissarbetet. Arsenal-stjärnan används eftersom designbyrån fick tillgång till bilder på Wilshere iklädd Englands reservtröja, som är både röd och av rätt märke.

”Behöver inte oroa er”

– Det kanske är svårt att förstå, men i en design och skissfas handlar det om uttryck, logga, färger och märke. Inte om ansiktet på modellerna, säger norska fotbollförbundets marknadschef Tom Fodstad till Dagbladet.

I stället har man endast bytt ut förbundsloggan på engelsmannens bröst.

– Vi är ju på det klara med att olika modeller används i skisstadiet, men ni behöver inte oroa er över att vi inte ska använda våra egna spelare när dräkterna lanseras, säger Fodstad.

Men med tanke på att Norge faller på Fifa:s världsranking till plats 69 i dag hade Wilshere kanske behövts på det centrala mittfältet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!