"Falcao är inte lycklig, vi gråter tillsammans"

FOTBOLL

Mentorn avslöjar United-anfallarens tårar

Från potentiell frälsare till Manchester Uniteds U21-lag.

Och den tunga säsongen har tagit hårt på Radamel Falcao, enligt anfallsstjärnans mentor Silvano Espindola.

– Han känner sig inte alls lycklig. Vi har gråtit tillsammans, säger han.

När Manchester United lånade in Radamel Falcao från Monaco i somras blev colombianen Premier Leagues bäst betalde spelare någonsin med en årslön på 211 miljoner kronor.

För de pengarna har Louis van Gaal inte fått särskilt mycket.

På 18 framträdanden i den engelska ligan har Falcao bara mäktat med fyra mål – och för en och en halv vecka sedan valde United-managern att placera 29-åringen i U21-laget.

Falcao var oförstående

Falcao förstod ingenting, berättar mentorn och tidigare agenten Silvano Espindola för colombianska AS.

– På väg till arenan för den matchen ringde han mig. Vi pratade i 20 minuter och när han anlände till stadion sa han: "något sånt här har aldrig hänt mig, jag vet inte hur jag ska hantera situationen. Jag känner mig konstig".

Silvano Espindola pratar ofta med sin vän och diskuterar hans situation i England.

– Det gör vi. Jag kommer inte säga till dig att han är lycklig för det är han inte. Vi pratar många gånger och vi gråter tillsammans. Det är inte en lätt situation för alla spelare vill spela och alla målskyttar vill göra mål, det är normalt. När vi snackar säger jag till honom att det händer alla stora anfallare. När man inte gör mål blir det pressande.

"Finns en klubb"

Mentorn menar också att Louis van Gaal "dödar sina spelares självförtroende", men lämnar inga besked om Falcaos framtid.

– Han är väldigt reserverad kring den. Vi har inte pratat om några erbjudanden för att han föredrar att fokusera på att komma tillbaka till sin normala nivå i Manchester.

– Det finns en klubb som alltid stått bakom honom. Jag kommer inte säga vilken, men det finns en klubb som har koll på hans situation. Men just nu är allt bara rykten.

ARTIKELN HANDLAR OM