”Zlatan drabbades av en stor orättvisa”

FOTBOLL

Erik Hamrén försvarar landslagskaptenen

Fransmännen är rasande efter Zlatans utbrott efter matchen mot Bordeaux.

Men Erik Hamrén försvarar sin lagkapten hos P1 Morgon.

– Vi människor behöver pysa ut lite när vi känner oss orättvist behandlade, säger den svenska förbundskaptenen.

Foto: Erik Hamrén på Zlatans sida.

Det var en rasande Zlatan Ibrahimovic som skällde ut domaren efter 2-3-förlusten mot Bordeaux.

– Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG, sa svensken i ett uttalande som rönt enorm kritik i Frankrike och blivit en politisk fråga.

Men förbundskaptenen för herrlandslaget, Erik Hamrén, backar upp sin lagkamrat.

– Jag tycker att det finns inga proportioner. Hade han sagt de där sakerna på en presskonferens, suttit där lugnt och fint och vetat att tv och mikrofoner fanns på plats, då hade jag kunnat förstå att folk reagerar. Jag har inte pratat med honom efteråt men han säger det där utan att veta om att någon filmar det, säger Hamrén hos P1 Morgon.

”Ibland blir man irriterad”

Den svenska förbundskapten pekar även på hur PSG-stjärnan blev ”orättvist” utvisad tidigare förra veckan, i Champions League-mötet med Chelsea.

– Han drabbades av en stor orättvisa när han blev felaktigt utvisad mot Chelsea. Och han visade ett stort lugn då. Vi människor behöver pysa ut lite när vi känner oss orättvist behandlade. Ibland blir man irriterad och förbannad och då gäller det att mikrofonerna inte är på, säger Hamrén.

Förståelse i landslaget

Jimmy Durmaz försvarade sin landslagskompis i en intervju med Sportbladet i går. Och enligt Hamrén kommer det inte att finnas några synpunkter på Zlatans utbrott i det svenska omklädningsrummet.

– De är också tävlingsmänniskor. Man måste se till sammanhanget. Det här var direkt efter en match. Skulle vi ha en mikrofon i omklädningsrummet i landslaget skulle det komma fram många grejer som skulle kännas dumma.