Förklarar skälet till Zlatans heta utbrott

FOTBOLL

Allt bygger på ett missförstånd: Han kunnat undvika allt

1 av 3 | Foto: I slutet av matchen plockade Bordeaux-målvakten Cédric Carrasso upp en hemåtpass - något som låg till grund för svenskens utbrott efteråt enligt målvakten.

Vad fick Zlatan Ibrahimovic att gå i taket så fullständigt mot domaren Lionel Jaffredo?

Bordeaux-målvakten Cédric Carrasso tror sig veta.

– ”Ibra” reagerade i frustration eftersom han inte visste vad som hände, säger Carrasso till L'Equipe.

Det var en rasande Zlatan Ibrahimovic som skällde ut domaren efter 2-3-förlusten mot Bordeaux.

– Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG, sa svensken i ett uttalande som plötsligt blivit politisk fråga i Frankrike.

”Hade kunnat undvika allt”

Bordeaux-målvakten Cédric Carrasso har följt utvecklingen med oro och försvarar nu den 33-årige svensken. Carrasso menar att allt beror på ett missförstånd.

33-åringen tror att den utlösande faktorn till Zlatans ilska var en utebliven avblåsning när Lamine Sané spelade hem bollen till egen målvakt och Carrasso plockade upp bollen – utan åtgärd från domaren Lionel Jaffredo.

– ”Ibra” reagerade i frustration eftersom han inte visste vad som hände. Jag önskar att de hade studerat bilderna igen, då hade vi kunnat undvika allt det här, säger Carrasso till L'Equipe.

”Gav oss fördel”

Målvaktens upplevelse är att domare Jaffredo friade för hemåtpassningen eftersom han signalerat för fördel av boll för Bordeaux efter ett regelbrott från Thiago Motta. Genom att kvitta de två situationerna undveks därmed ett onödigt spelavbrott.

– Först tänkte han blåsa men gav oss fördel eftersom jag hade bollen. Det finns inte mycket att säga om det. Jag tycker Mr. Jaffredo hanterade situationen på helt rätt sätt.

Cédric Carrasso hoppas nu att franska fotbollsförbundet ska visa förståelse för missförståndet när de på torsdag ska bestämma sig kring ett eventuellt straff för Zlatan Ibrahimovic.

– Jag är ledsen för hans skull. Jag förstår hans frustration. Han kommer direkt från en match, han har förlorat och han säger saker... Det är olyckligt att det finns mikrofoner där då. Vi kan inte säga något men du måste också förstå en tävlingsmänniska som precis förlorat en match. Han är het då. Han reagerar men det var inte direkt så att han var omringad av kameror på en presskonferens.