Sköt MFF mot guldet – blir rikligt (?) belönad

FOTBOLL

Kom överens med MFF: ”Får se vad som kommer...”

1 av 5

Marcus Pode sköt AIK ett steg längre bort från guldstriden.

Efteråt avslöjade förre MFF:aren en hemlighet.

– Jag pratade med några av spelarna efter att vi mötte Malmö. De lovade lite presenter om jag gjorde mål och avgjorde, säger han till TT.

Andreas Alm roterade i backlinjen inför bortamatchen mot Örebro.

Per Karlsson - som hade det tungt i derbyt mot Djurgården - petades till förmån för finske nyförvärvet Sauli Väisänen.

Efter drygt 21 minuter hade AIK släppt in tre (!) mål.

Två av dem kom från Marcus Pode, tidigare i karriären i samma Malmö FF som just nu ser ut att gå mot guldet.

Efter matchen avslöjade Pode att han blivit lovad gåvor om han sänkte ”Gnaget”.

– Jag pratade med några av spelarna efter att vi mötte Malmö. De lovade lite presenter om jag gjorde mål och avgjorde, så vi får se vad som kommer, säger han till TT.

Ville ha straff

AIK gav inte upp trots 0-3-underläge.

Henok Goitom rakade in reduceringen precis före paus och halvvägs in i den andra halvleken vädjade AIK-bänken om straff när samme Goitom föll i straffområdet. Men domare Glenn Nyberg vinkade avvärjande.

– Jag vet inte vad jag ska säga om straffsituationen men vi hade behövt ett tidigare 3-2-mål, säger tränaren Andreas Alm till C More.

”Hela Sverige vet”

Först i den 77:e minuten kom 3-2-målet efter slarv av ÖSK-keepern Oscar Jansson. Han revanscherade sig dock i form av en storstilad parad på Nils-Eric Johanssons nick i den 89:e minuten.

AIK kom inte närmare än så, i stället kunde Ahmed Yasin kontra in 4-2 till Örebro. Ett resultat som lär få alla MFF-fans att jubla. Nu har ”Di Blåe” nämligen sju poäng tillgodo med tio matcher kvar att spela.

– Vår insats är offensivt okej, till och med bra stundvis. Men att ligga under med 0-3 på bortaplan är tufft. Efter 22 minuter vet hela Sverige att AIK har en tuff dag i dag. Att det kommer krävas lite mer än vanligt, säger Andreas Alm

ARTIKELN HANDLAR OM