”Allt jag sa kanske inte tolkades riktigt”

FOTBOLL

Efter bråket med Sundhage – nu blickar Asllani framåt

1 av 5

Bråket med Pia Sundhage blev en jättesnackis. 
Nu vill Kosovare Asllani, 25, lägga händelsen bakom sig. 
– Allt jag sa kanske inte tolkades riktigt, men jag var uppe i varv direkt efter matchen och valde helt enkelt fel plats och tillfälle att ventilera mina känslor på, säger hon till Sportbladet.

Sverige slog Polen borta i VM-kvalet förra veckan, men efterspelet handlade om något annat. PSG-stjärnan Kosovare Asllani spelade inte från start och kritiserade förbundskaptenen Pia Sundhage och ansåg att hon inte var petad på sportsliga grunder.
  – Hade jag skrattat och dansat och gjort mig till kanske man hade spelat, sa hon bland annat då
Sent efter matchen pratade Sundhage och Asllani ut. 
– Hon var jättebra i vårt samtal och ”Kosse” kan mycket fotboll. Jag tycker att det var ett misstag på det sättet hon uttryckte sig. Hon har bett om ursäkt, sa Sundhage häromdagen utan att vilja gå in på detaljer. 
Bortsett från en kort uttalande på förbundets hemsida så har Kosovare Asllani valt att inte kommentera händelsen – förrän nu.  
– Jag var uppe i varv direkt efter matchen och jag är en känslomänniska. Men jag valde fel plats att ventilera mina känslor på, säger hon till Sportbladet. 

”Jag är en känslomänniska”

Du ångrar dig? 
– Jag delade med mig av mina känslor i fel forum. 
Har förbundet gett dig munkavle nu? 
– Absolut inte. Allt jag sa kanske inte tolkades riktigt. 
Som vadå? 
– Jag vill inte gå in på det mer, det är utagerat.  
Kommer du att bli mindre spontan i fortsättningen? 
– Jag är som sagt en känslomänniska och jag kommer alltid att vara mig själv. 
Hur är relationen med Sundhage nu?
– Bra, vi hade ett bra samtal och ser framåt. Hur olika vi än är som personer så strävar vi efter samma gemensamma mål med landslaget.

Ligapremiär i helgen

Nu blickar Kosovare Asllani framåt mot PSG:s ligapremiär hemma mot Arras på lördag. 
– Vi känner att vi har utvecklats ännu mer det här året och fått in några bra spelare. Jag har varit med i två år och verkligen sett hur laget tagit steg undan för undan. Jag trivs jättebra och hoppas att vi kan vinna ligatiteln. Det är ett viktigt år för hela laget och det känns som att ”the time is now”. 
Sedan väntar Bosnien (13 september) och Skottland (17 september) i kvalet på Gamla Ullevi i Göteborg. En seger där och Sverige är i princip klart för VM i Kanada nästa sommar.
– Det ska bli kul att avsluta med två matcher på hemmaplan och vi hoppas kunna säkra VM-biljetten inför våra fans, säger Asllani.

ARTIKELN HANDLAR OM