Jordan Larssons första mål för HIF

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Succé i svenska cupen för ”Henkes” son

Jordan Larsson har målsinne – precis som sin far.

Nu har 17-åringen gjort sina två första mål för Helsingborg.

– Det var fantastiskt skönt. Folk kommer alltid att jämföra oss, säger Jordan efter 4-1 mot Torslanda i svenska cupen.

Foto: Jordan Larsson.

Den 24 juli skrev Jordan Larsson på för Helsingborg – tre dagar senare gjorde han debut för klubben.

På tisdagen kom hans två första tävlingsmål för klubben.

– Det var fantastiskt att få göra sina första två mål. Det var kul att få starta, kändes bra också, säger Jordan Larsson till Sportbladet efter 4-1-segern mot Torslanda i svenska cupen.

”Bara lägger in den”

Den 17-årige anfallaren öppnade målskyttet i den 17:e minuten.

– Först är det ett skott utifrån där försvararen styr den till mig, och jag står redan i straffområdet. Så tar jag den på en touch och bara lägger in den, säger Larsson.

Arnor Smarason utökade till 2-0 strax före paus. I början av andra halvlek avgjorde Larsson matchen då han tryckte in 3-0 för Helsingborg.

– Vid andra målet fick jag ett fantastiskt fint inlägg från Jere Uronen. Jag var ganska omarkerad och nickade in den, säger 17-åringen.

HIF vann till slut med 4-1. Larsson spelade 79 minuter, sedan blev han utbytt mot Alvaro Santos.

”Kommer alltid att jämföra oss”

Jordan Larsson har alltid fått frågor om sin pappa Henrik, som var framgångsrik i Helsingborg, Feyenoord, Celtic, Barcelona och Manchester United – samt det svenska landslaget.

– Folk kommer alltid att jämföra oss, jämföra den nivån han var på och den jag är på nu. Jag fokuserar inte så mycket på det, jag försöker bara utvecklas så mycket jag kan på träningar och matcher, göra så bra ifrån mig som möjligt. Vad det leder till får vi se i framtiden, säger Jordan.

Hur är det att jämföras med farsan?

– Jag är van vid det, folk har alltid frågat mig om hur det är att vara Henkes son? Hur är din pappa? Jag är Jordan, min pappa är min pappa. För mig kommer han alltid att vara min pappa, inte Henrik Larsson fotbollsspelaren, haha.

– Jag är jättestolt för det han har gjort på fotbollsplanen. Han har varit min idol. Men han är fortfarande min pappa.

Hur lika är ni i spelstilen?

– Vi är lika i sättet vi springer, vi rör oss lika i vissa moment. Sen det med ”one touch”. Han var ganska bra när han fick bollen, spelade tillbaka och gick i djupled. Så jag har lärt mig ganska mycket av det. Huvudspel också, även om jag inte riktigt är där ännu, haha. Förhoppningsvis blir jag lik honom där med, han var jäkligt bra på det.

”Han ger lite tips”

Ger han dig några råd?

– Nu brukar han säga: ”gå ut och gör det som du är bra på”. Om han har mött de backarna så kanske han ger lite tips om det. Jag försöker lyssna på det han säger och ta till mig det.

I allsvenskan har det än så länge bara blivit några inhopp för Jordan Larsson.

– Jag är bara 17 år. Men jag känner att jag har kommit en bit på vägen, och har en bit kvar. Jag kommer bara försöka köra så hårt jag kan för att få spela, sen får Roar (tränaren) ta beslut om det.

ARTIKELN HANDLAR OM