Zlatan Ibrahimovic

Zlatan: Därför har jag låtit håret växa

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

PSG:s möte med Inter innan nyår var ett kärt återseende för tidigare Inter-spelaren Zlatan Ibrahimovic.

I en intervju med Sportmediaset ger svensken sin syn på dagens Inter – och berättar hur han själv förändrats sedan han lämnade klubben 2009.

Jultider innebär speluppehåll i de allra flesta av Europafotbollens ligor – bland annat den franska och italienska. Läge då för Paris SG och Inter att spela träningsmatch under en vinterturné i Marrakech.

PSG vann vänskapsmötet i tisdags 1-0 efter att Yohan Cabaye gjort matchens enda mål och Zlatan Ibrahimovic spelat samtliga 90 minuter.

”Han mår bra”

I en intervju med italienska Sportmediaset ger den svenske stjärnan sina åsikter kring sin gamla blåsvarta klubb och deras nygamla tränare Roberto Mancini.

– Det gjorde mig glad att se honom igen. Vi har inte setts sedan matchen mot Parma (då Zlatan sköt hem den italienska ligatiteln för Inter 2008 reds anm.). Vi pratade ett tag och det verkar som att han mår bra. Själv har jag låtit mitt hår växa för att se yngre ut, säger Zlatan med ett skratt och fortsätter kring Mancini:

– Han är tillbaka i Inter och jag hoppas att han gör det bra. Jag hoppas att Inter tar sig tillbaka till den nivå man var på när jag spelade där och precis efter att jag lämnade. Mancini är rätt man att göra stora saker.

”Tuffa pass”

Den svenske PSG-stjärnan har efter en stark start missat stora delar av säsongen med skador. Apropå sin egen status och sin insats i träningsmatchen är han blygsam.

– Det var en uppvisningsmatch och alla lag går igenom tuffa träningsperioder. Jag hade precis genomfört två tuffa pass, säger Zlatan.

Härnäst för PSG väntar möte i franska cupen med Montpellier på måndag.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic