J-Södra favoriter att nå allsvensken

FOTBOLL

Upplands Väsby. Många väljer att se Supettan 2015 som den mest profillösa på länge.

Andra väljer att se möjligheterna.

Jönköpings Södra kan välja att se just det, efter att ha röstats fram som favoriter på årets upptaksträff.

– Vi har världens mest ovissa superetta i år, säger experten Anders Andersson.

Om allsvenskans upptaktsträff tidigare i veckan visade att Malmö FF är överlägsen favorit till SM-guldet (med 47 procent av rösterna) finns det ingen given favorit i Superettan.

När tränare, spelare, experter och journalister röstade om vilka två lag som tar direktplatserna till allsvenskan blev svaret Jönköpings Södra (22,1 procent) och Östersund (19,1). Förra årets succélag Ljungskile följde därefter med 15,3 procent av rösterna.

BP och Mjällby stannar

Brommapojkarna och Mjällby, som ramlat ner från allsvenskan tippas inte ha med toppstriden att göra. Mjällby fick 7,6 procent av rösterna – BP bara 5,3 procent. Inte otippat enligt, tränaren Magni Fannberg.

– Vi siktar på en mittenplats. Vi har tappat tunga namn, men med all respekt för individerna… De tog tolv poäng i allsvenskan förra säsongen. Det kanske var dags för de att prova på något annat, och för oss att prova något annat, säger Fannberg.

– Vi får gå ut med bröstet upp. Va fan ska vi göra, ska vi sitta här och gnälla?

"Sportsligt mest intressanta"

På dagens upptaktsträff i Upplands Väsby konstaterade konferenciern Jesper Hussfelt direkt att ”ni är färre journalister än vanligt”.

Efter att publikdragarna Hammarby och Sundsvall gått upp i allsvenskan och Landskrona Bois och Öster trillat ur serien är Superettan i år är serien istället fylld med de lite mindre lagen. Årets superetta är helt öppen, enligt experterna.

– Vi har världens mest ovissa superetta i år, möjligheternas serie, säger experten Anders Andersson.

Martin Åslund:

– Det är inte den mest kommersiellt mest gångbara serien, om man ska vara elak, men sportsligt är det definitivt den mest intressanta liga vi har i år, säger Martin Åslund.

ARTIKELN HANDLAR OM