Ancelotti lägger över pressen på Barcelona

FOTBOLL

”De har en bättre formkurva än oss”

BARCELONA. En stekhet guldstrid och en jättefavorit i kvällens Clásico. I Spanien står årets största ligamöte för dörren, då får Barcelona stöd från huvudstaden.

– De har bäst form och är favoriter, säger Real Madrids tränare Carlo Ancelotti.

Foto: Carlo Ancelotti.

En ynka poäng skiljer Barcelona från Real Madrid när la ligas giganter möts i kväll. Men trots det tajta tabelläget och höstens hemmaseger i Madrid är gästerna rejäla underdogs i kväll. Nyhets­sajten El Confidencial har frågat 42 sportjournalister på samtliga kontinenter vem de ser som segrare i Clásicot och fått hela 35 röster för Barcelona.

– Det lag som har bäst formkurva är favoriter och Barcelona har en bättre formkurva än oss, säger Reals tränare Carlo Ance­lotti på sin presskonferens.

Fem raka segrar

Real Madrid kommer till match med två segrar, två förluster och en avgjord match på de sista fem framträdandena.

Barcelona har fem raka segrar i bagaget, 15–3 i målskillnad och en övertygande insats mot Manchester City i onsdags i närminnet.

Men Luis Enrique tänker inte låta sig påverkas av favoritskapet.

Messi har gått om

– Vi ska inte trilla i fällan och tro att det här blir enkelt. Det är fint när supportrarna tror på oss, men vi vet att vi kommer få slita och lida, säger Barcelonas tränare, som kan räkna in Sergio Busquets i truppen igen.

Så vad har egentligen hänt sedan årsskiftet i den spanska fotbollsfabriken? En hel del, och det allra mesta börjar och slutar med kvällens två självklara huvudfigurer på Camp Nou.

I början av januari tog Cristiano Ronaldo emot Ballon d’Or i Zürich som skytteligaledare med 26 mål, hela tio mer än Leo Messi. Drygt två månader senare har Messi gått om Ronaldo med 32 mål mot 30.

ARTIKELN HANDLAR OM