Anfallare lämnade planen i protest

FOTBOLL

Rasistskandal i Peru

En rasistskadal skakar peruansk fotboll. Anfallaren, Luis Tejada, protesterade mot hemmasupportrarna genom att lämna planen - med 20 minuter kvar av matchen.

– Jag kunde inte ta det längre. Jag sparkade i väg bollen i en protest när jag såg att ingen gjorde någonting, säger han till elcomercio.pe

I söndagens match mellan Juan Aurich och Cienciano i den peruanska högstaligan fick hemmalagets anfallare Luis Tejada nog av de rasistiska glåporden från läktaren.

32-åringen plockade upp bollen och sparkade upp den på läktaren. Och domaren valde att varna anfallaren som svarade med att ta av sig matchtröjan och lämna planen i protest.

”Började på uppvärmningen”

Tejada hade utsatts för påhoppen redan innan start och till slut rann bägaren över.

– De rasistiska ropen mot mig, som person, började när vi skulle värma upp inför matchen. Det höll på i första halvleken och även i början på andra, där ingen gjorde någonting. Sedan slutade det aldrig, säger anfallaren till elcomercio.pe.

Händelsen föranleddes av att Tejada vinkades av för offside och då orkade han inte ta emot publikens skrik.

– Jag kunde inte ta det längre. Jag sparkade i väg bollen i en protest när jag såg att ingen gjorde någonting. Jag vill veta varför domaren fortsatte matchen? Vad mer måste ske på en fotbollsplan?, frågar sig 32-åringen.

Inte första gången

Det är inte första gången en spelare utsätts för rasistiska påhopp i den peruanska ligan.

– Jag är väldigt ledsen över situationen som jag återigen fick vara med om på en fotbollsplan. För att vara ärlig trodde jag inte det här skulle hända igen, som det gjorde förra året, säger Tejada.

I Europa är vi inte befriade från rasistiska tillmälen. Kevin Prince Boateng lämnade även han planen i protest när han spelade för Milan mot Pro Patria.

ARTIKELN HANDLAR OM

Peru

Fotboll