Fotboll

Hyllningen: ”Den lille Xavi”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Mäktiga jämförelsen i Italien

Första starten efter tre matcher på bänken och regissör till 2-0-målet i segern mot Napoli.

Men frågan är om inte hyllningen till Palermos Robin Quaison smäller ännu högre än själva insatsen?

Gazzetta dello Sport har nämligen döpt svensken till ”den lille Xavi”.

Robin Quaison är på allvar på väg att vinna Palermo-fansens hjärtan. I januari gjorde svensken ett succéinhopp med två mål mot Fiorentina. Sedan har det blivit sparsamt med speltid men i helgen startade 21-åringen i mötet med storklubben Napoli.

”Förtrollar Palermo”

Palermo tog då en överraskande 3-0-seger efter att Franco Vasquez, stjärnskottet Paulo Dybala och svenske Robin Quaison stundtals dominerat offensivt. Vid 2-0-målet var det svensken som drev upp anfallet, assisterade Dybala med en precis långboll och sedan fick se Vasquez avsluta anfallet.

Efter matchen hyllades Quaison som ”en ny idol” för Palermo-fansen på italienska sajter. Tidningen Gazzetta dello Sport går ännu längre.

I måndagens upplaga hyllar de 21-åringen, som värvades från AIK förra sommaren, under rubriken "Quaison - den lille Xavi som förtrollar Palermo", skriver Fotbollskanalen.

Hoppas bli jämförd med andra

Redan i augusti skrev Gazzettan som smeknamnet men uttryckte då att det kanske var ”lite för riskabelt” att redan då sätta de förväntningarna på Quaison. Nu sätter de alltså ändå namnet i bläck.

I augusti var det dock andra spelare den svenske 21-åringen själv hoppades bli jämförd med.

– Spelare som Cavani, Amauri och Pastore har alla varit här. Jag hoppas att jag en vacker dag kan nämnas bland de namnen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

US Città di Palermo

Serie A

Robin Quaison