Bekräftat: Han blir AIK:s nya högerback

FOTBOLL

”En dröm som förverkligats”

AIK har gjort klart med en ny högerback.

Haukur Hauksson, 23, ansluter från KR Reykjavik.

– Det är en dröm som har förverkligats då jag nu har skrivit på för Sveriges största klubb, säger islänningen.

Efter fem säsonger i AIK fick Martin Lorentzson lämna klubben. Parterna gick skilda vägar och "Gnagets" jakt på en ny högerback som går rätt in i startelvan tog sin början.

Nu är den avslutad, och det blev som det surrades om förra månaden.

Klubben meddelar i dag att man gjort klart med Haukur Hauksson, som närmast kommer från KR Reykjakvik. 23-åringen ansluter i januari och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2018.

– Det är en dröm som har förverkligats då jag nu har skrivit på för Sveriges största klubb. Ett av mina mål har alltid varit att bli utlandsproffs och jag är otroligt glad över att det nu har skett, säger Hauksson.

"En naturlig högerback"

Sportchefen Björn Wesström kommenterar värvningen:

– Haukur är en naturlig högerback och har visat de defensiva och offensiva egenskaper vi söker efter i den positioner när vi sett honom live. Han har dokumenterad seniorerfarenhet och har vunnit mästerskap nationellt samt tävlat internationellt vilket är bra erfarenheter att ha med de ambitioner som AIK har.

Hauksson har spelat på Island under hela sin fotbollskarriär och gjort 52 matcher för Reykjakvik. Utöver det har han gjort sex internationella kvalmatcher samt sju U19-landskaper, en U21-landskamp och även varit uttagen i Lars Lagerbäcks trupp som mötte Turkiet i EM-kvalet för två månader sedan.

Hauksson blir den tredje isländske fotbollsspelaren som representerat AIK, efter Hördur Hilmarsson och Helgi Danielsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll

AIK

Island