Luis Suárez klar för Barcelona

1 av 13 | Foto: FC Barcelona

avErik Karlsson

FOTBOLL

Luis Suárez, 27, är klar för Barcelona.

Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Affären ska, enligt brittisk media, ha kostat Barcelona hela 870 miljoner kronor.

– Det är en livslång dröm, säger anfallsstjärnan till Liverpools hemsida.

Efter bitattacken på Giorgio Chiellini i VM så får inte Luis Suárez spela fotboll förrän i slutet av oktober.

Men då kommer han att göra det i tröja nummer nio i Barcelona. Klubben presenterade i dag att Luis Suárez skrivit på ett femårskontrakt med den spanska storklubben.

Tredje dyrast i historien

Enligt uppgifter till flera brittiska medier ska Barcelona ha betalat hela 870 miljoner för att lösa utköpsklausulen för anfallaren,Det skulle göra honom till historiens tredje dyraste spelare bakom Gareth Bale och Cristiano Ronaldo. Spanska medieuppgifter menar dock att Barcelona "bara" betalat 750 miljoner kronor.

"Vi skulle vilja tacka Luis för sitt bidrag och rollen han spelade i att få Champions League-fotbollen tillbaka till Anfield", skriver Liverpool i ett uttalande på sin hemsida.

Även tränare Brendan Rodgers tackar Suárez för tiden i klubben men tror att man klarar sig utan uruguayanen:

– Jag är säker på att vi kommer förbättre laget ytterligare och att vi kommer vara ännu starkare den kommande säsongen, säger han i ett uttalande.

"En livslång dröm"

Själv säger Suárez så här om flytten:

– Det är med ett tungt hjärta jag lämnar klubben för ett nytt liv och nya utmaningar i Spanien. Både jag och min familj har förälskat oss i klubben och staden. Men framför allt har jag förälskat mig med de otroliga supportrarna, säger han i ett uttalande på Liverpools hemsida och fortsätter:

– Klubben gjorde allt jag kunde för att få mig att stanna men spela och bo i Spanien, där min frus familj bor, är en livslång dröm. Jag känner att tajmingen är rätt nu.

Enligt Barcelona ska Luis Suárez resa till Spanien i nästa vecka för att genomgå en medicinsk undersökning och skriva under kontraktet.

När avstängningen är avtjänad, den 25:e oktober, kan Barca ställa upp med den offensiva trion Neymar, Lionel Messi och Luis Suárez. 

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga