MFF stämmer Sirius på Sarfo-pengar

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Malmö FF vill ha tillbaka pengarna för sin förre mittfältare Kingsley Sarfo.

Nu tar MFF spelarens gamla klubb Sirius till förbundets skiljenämnd, rapporterar UNT.

– Jag är fortfarande förvånad att de går vidare med kravet, säger ordförande Ove Sjöblom.

Det var i somras som Kingsley Sarfo dömdes för två fall av våldtäkt mot barn. Händelserna inträffade då mittfältaren fortfarande tillhörde Sirius vilket gjorde att Malmö FF, som bröt kontraktet, ville ha tillbaka summan som spelaren köptes för.

Eftersom Sirius inte har gått med på kravet tar nu MFF ärendet vidare till Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd. Det bekräftar Sirius ordförande Ove Sjöblom för Upsala Nya tidning, som däremot inte vill berätta den exakta summan.

– Jag kan inte säga något om innehållet i kravet, jag vill inte nämna vad processen innefattar, säger Sjöblom.

– Det har förekommit kontakter. Vi har varit tydliga med vår inställning och de har varit tydliga med sin inställning och de går inte att förena.

MFF: ”Vår inställning är densamma”

Prislappen för Sarfo landade på drygt 12,6 miljoner kronor. MFF:s vd Niclas Carlnén säger till UNT att ”deras inställning är densamma som tidigare” och vill inte kommentera det närmare.

Sedan tidigare ligger Sirius också i tvist med Soccer Soldiers. De hade ett avtal som innebar rätt till 50 procent av alla framtida intäkter på Sarfo, något som den allsvenska klubben nu försöker ogiltigförklara.

Även det ärendet ligger just nu på skiljenämndens bord.

– De två processerna gäller i princip del av samma pengar och det är vi från Sirius Fotboll som måste hantera båda processerna i en väldigt komplex fråga, säger Ove Sjöblom.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM