Centimeterdrama – City slog Liverpool

Liverpools första förlust för säsongen

Liverpool var 1,12 centimeter från att ta ledningen.

Men Manchester City vann toppmötet – och minskar avståndet till fyra poäng.

– En fantastisk insats, säger tränaren Pep Guardiola.

Mycket talar för att titelracet kommer stå mellan Liverpool och Manchester City.

I kväll möttes de båda storlagen, och Liverpool hade chansen att öka på sin serieledning till tio poäng och således skaffa sig ett rejält grepp.

Så blev det inte.

1,12 centimeter ifrån

Man var visserligen extremt nära att ta ledningen. I den 20:e minuten sköt Sadio Mané i stolpen och direkt efteråt råkade City-försvararen John Stones rensa bollen rakt på egna målvakten Ederson så att bollen höll på att studsa in i eget nät. Stones hann dock – med nöd och näppe – tillbaka för att rensa på mållinjen, och videoteknologi visade att bollen var ynka 1,12 centimeter från att gå in.

– Vi har lite otur i de avgörande lägena, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

I stället kunde de stora matchernas man, Sergio Agüero, sätta 1-0 till City via ett klassmål rakt upp i nättaket från snäv vinkel.

I den 64:e minuten kvitterade Liverpool till 1-1 efter ett mönsteranfall där ena ytterbacken Trent Alexander-Arnold hittade fram till andra ytterbacken Andy Robertson, som i sin tur frispelade anfallaren Roberto Firmino fram till öppet mål.

Men åtta minuter senare avgjorde Leroy Sané toppmötet genom att sätta 2-1 till City med ett skott som gick stolpe in.

Liverpools första förlust

Det här var Liverpools första förlust i ligaspelet den här säsongen.

Efteråt var Jürgen Klopp ändå inte allt för besviken.

– Ni såg alla vad som hände. Jämför man situationen där Mané skjuter i stolpen med den där Sané skjuter stolpe in så ser man att det är små marginaler som avgör, säger han och fortsätter:

– Jag tror ändå man ser varför vi har tagit så många poäng som vi gjort. Vi gör inte vår bästa match, men vi är ändå nära. Det kunde ha blivit oavgjort, vi kunde till och med ha vunnit, men nu förlorade vi och det är sånt som händer. Det är inte kul, men det är inte jättestort problem, säger Klopp.

Resultatet gör att det nu skiljer fyra poäng mellan lagen i tabellen.

Liverpool leder på 54 poäng, City har 50 och Tottenham ligger trea på 48 poäng.

– Liverpool är ett fantastiskt bra lag, men vi gör en fantastisk insats från den första minuten till den sista. Jag är glad för segern och det faktum att vi minskar avståndet i tabellen, säger City-tränaren Pep Guardiola.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.