”Nisse” om Obasi: 'Vore enormt bra'

FOTBOLL

Och då faller AIK:s deadline för Henok Goitom...

Foto: TT

AIK har inte bestämt sig om Chinedu Obasi.
Lagkaptenen Nils-Erik Johansson vet vad han vill.
– Kan en så namnkunnig spelare bidra med erfarenhet till oss vore det enormt bra, säger han.

I början på veckan kunde Sportbladet avslöja att den landslagsmeriterade nigerianska anfallaren Chinedu Obasi, tidigare i Schalke 04, var på plats i Stockholn för att träna med AIK.

– Det är så här: han är vän med Dickson Etuhu och han är här och tränar med oss. Han är på genomresa. Han har varit i Tyskland och sålt ett hus och är nu här på besök. Han har frågat om han får träna med AIK för att hålla sig i form och vi har accepterat, berättade Björn Wesström som inte ville bekräfta om Obasi var aktuell för AIK.

”Han har det i blodet”

30-åringen, som varit skadedrabbad de senaste åren, har nu genomfört ett par pass med laget. Omdömet från träningskamraterna är att, ja, det handlar om en klasspelare.

– Han har mest tränat lätta pass med laget. Men det jag kan säga är att han är väldigt bollskicklig, extremt trygg med bollen. Rörligheten är också fin. Man ser liksom på killen att han har det i blodet; det är ingen som stapplar omkring. Det verkar helt enkelt vara en riktigt bra spelare, även om jag inte vet så mycket, säger lagkaptenen Nils-Eric Johansson.

Kliar det i fingrarna?

– Kan en så namnkunnig spelare bidra med erfarenhet till oss vore det enormt bra. Det vore verkligen häftigt. Men jag vet inte om det kommer hända.

Kartlägger Obasi

Sportchefen Björn Wesström berättar att arbetet med Obasi fortgår.

Hur är situationen just nu?

– Det håller jag för mig själv och tränarteamet, tills att vi bestämmer oss för något. Men vi tittar på hans egenskaper och värderar det i förhållande till truppen vi har just nu, och vad vi behöver i framtiden.

Vad är din bild av honom som spelare?

– Det är en spelare som varit i större ligor och gjort det bra där. Det har naturligt funnits väldigt mycket potential, men vi försöker värdera om det är intressant nu också.

Som person då?

– Det ingår i vår kartläggning av spelare, men jag har ingen ambition om att göra andras (klubbars) jobb åt dem.

Deadline för Goitom?

Kontraktslöse Henok Goitom tränar fortfarande med klubben, och Wesström bekräftar att diskussionerna fortfarande förs.

– Det finns ett pågående samtal. Sen får vi se vad det leder till.

Ni har en mycket bra relation med Henok. Men... har ni satt någon deadline för när ett eventuellt kontrakt måste vara påskrivet?

– Deadlinen är först när fönstret stänger. Det är inte svårare än så.

Högerbacken Haukur Hauksson ryktas samtidigt till Championshipklubben Leeds. Wesström vill inte kommentera det specifikt.

– Men som de flesta andra utländska spelare så ser de allsvenskan som ett mellansteg. Det är svårt att spekulera när nästa steg kommer, men de vill ofta gå vidare till andra ligor. Inget konstigt med det.

ARTIKELN HANDLAR OM