Storförlust för Manchester United

FOTBOLL

Tyskarna tog storseger

1 av 3

Manchester United har storsatsat i sommar.

Mot Borussia Dortmund hjälpte det dock föga.

Tyskarna vann nämligen med förkrossande 4–1.

José Mourinhos debut som Manchester United–manager innebar en seger. I den andra matchen åkte klubben dock på en storförlust.

Under sommaren har den engelska storklubben kapprustat medan Borussia Dortmund fått se flera storstjärnor fly klubben. En av dem som valt att lämna den tyska storklubben är Henrich Mchitarjan – som flyttat till just Manchester United.

När klubbarna under fredagen möttes blev dock inte återseendet särskilt kärt för armeniern.

Gick upp till 3–0

Det var nämligen Borussia Dortmund som, trots att stjärnnyförvärven Mario Götze och André Schürrle saknades, kunde ta en bekväm seger.

När jättetalangen Ousmane Dembélé i den 57:e matchminuten skottfintade Marcos Rojo så att denne satte sig ner på rumpan och sedan avslutade stenhårt intill den främre stolpen innebar det förkrossande 3–0 för Dortmund. Den tyska storklubben hade dessförinnan tagit ledningen sedan Gonzalo Castro straffat Sam Johnstone efter ett taffligt målvaktsingripande, varpå Pierre–Emerick Aubameyang via en straff gett laget 2–0 innan halvtidsvilan.

Inom lagidrott är släkten dock som bekant värst och Manchester Uniteds reducering gjordes av ingen mindre än Henrich Mchitarjan, som strax efter 3–0–målet kunde stöta in bollen i öppet mål sedan Juan Mata osjälviskt spelat fram bollen.

Zlatan saknades

Reduceringen fick dock inte Manchester United att tända till, utan det var Borussia Dortmund som kom att få det sista ordet.

Efter att bägge lagen genomfört en mängd byten var det Gonzalo Casto som gjorde 4–1–målet i den 86:e minuten. Mittfältaren, som öppnade målkontot i matchen, fick alltså även stänga det. Det sedan han drivit fram bollen för att strax utanför straffområdet dundra in den i det bortre krysset.

En som inte fanns med när Manchester United åkte på en storförlust i Shanghai var Zlatan Ibrahimovic – svensken har som bekant fått en extra semestervecka och finns inte med på lagets Asienturné.

ARTIKELN HANDLAR OM