Mourinho: "Jag har ingenting att dölja"

avPelle Strandman

Bemöter anklagelserna om skattefiffel

Foto: TT
Jose Mourinho uppges ha gjort sig skyldig för skattebrott.

Jose Mourinho uppges – precis som Cristiano Ronaldo – ha gjort sig skyldig för skattebrott.

Efter Manchester Uniteds möte med Everton bemötte managern anklagelserna.

– Jag har inte gjort någonting fel, säger portugisen.

För tillfället är tillvaron inte direkt någon dans på rosor för Jose Mourinho, varken på det sportsliga eller det privata planet.

Efter söndagens tunga poängtapp mot Everton, där Manchester United inte kunde hålla i en 1–0-ledning i matchens slutskede, fick managern efteråt av brittisk press frågan om hur han ställer sig till det senaste tidens uppgifter om skattefusk.

På lördagen skrev Sunday Times att "The Special One" fått ett telefonsamtal och informerats om en brottsundersökning gällande hans skatteaffärer.

Kan ställas inför rätta

Tidsskriften hänvisar till över 18 miljoner dokument som hemsidan Football Leaks har kommit över, som även avslöjat att stjärnor som Cristiano Ronaldo och Radamel Falcao ska ha gömt tillgångar undan skatt.

I Mourinhos fall ska dokumenten bevisa att managerns ekonomiska rådgivare har vilselett brittiska och spanska skattemyndigheter och gömt undan mer än tio miljoner pund i tillgångar i en karibisk skattegömma.

I ett försök att fabricera skattekostnader uppges de dessutom ha gömt undan mer än en miljon pund via ett skalbolag på Brittiska Jungfruöarna.

Portugisen uppges nu kunna ställas inför rätta, men själv hävdar han sin oskuld.

– Jag har placerat dokumenten i Italien, Spanien och England. Jag har ingenting att dölja. De bevisar att jag inte har gjort något fel, säger Mourinho enligt The Telegraph.

Agenten slår tillbaka

Han backas även upp av sin, tillika Cristiano Ronaldos, agent Jorge Mendes som hävdar att allting har gått rätt till och att det kan slå tillbaka för den som påstår annorlunda.

"”Varken Cristiano Ronaldo eller Jose Mourinho har någonsin varit inblandade i ett rättsligt förfarande om att begå ett skattebrott. Varje antydan till anklagelse mot Cristiano Ronaldo eller Jose Mourinho över att begå ett skattebrott kommer att rapporteras till de rättsliga myndigheterna och åtalas”, skriver agenten i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM