Kravet: ”Ni måste sparka honom nu”

avAndreas Käck

FOTBOLL

Krisen total – 90 procent har tröttnat

Två förluster – sedan skakat mot San Marino.

Nu kräver Norges officiella supporterförening att förbundskapten Per-Mathias Högmos sparkas.

– Vi har tappat allt förtroende för honom, skriver man i ett öppet brev.

Foto: Bildbyrån
Per-Mathias Högmo.

4-1 mot San Marino var Norges första seger i VM-kvalet och på pappret ser det ut som en enkel sådan. Men faktum är att Per-Mathias Högmos mannar var rejält skakat efter att ha släppt in ett sensationellt 1-1-mål i den 54:e minuten.

Ett resultat som stod sig till den 77:e minuten.

Efteråt riktades hård kritik mot den redan kraftigt ifrågasatte förbundskaptenen Per-Mathias Högmo.

Nu är frågan hur länge han kan sitta kvar.

Öppet brev

Oljeberget Supporterklubb – Norges motsvarighet till svenska ”Camp Sweden” – har nu skrivit ett öppet brev till förbundspresidenten Terje Svendsen där man kräver att Högmo sparkas.

”Vi har dessvärre tappat allt förtroende för huvudtränaren Per-Mathias Högmo. Det skrivs mycket på internet, av olika typer av människor med varierade kunskaper, men vi hoppas att våra ord väger lite tyngre eftersom de kommer från oss som faktiskt spenderar tid och pengar för att stötta det här landslaget. Det har nu gått så långt så att 90 procent av våra medlemmar menar att Högmo måste bort”, står att läsa i brevet, enligt tidningen VG.

”Låt oss slippa”

Det avslutas med en uppmaning till förbundet:

”Snälla, låt oss slippa se fler matcher med Högmo. Se till att få in en tränare som får oss att tro att vi kan vinna matcher igen, en tränare som erkänner när matcher är dåliga så vi kan tro honom när han säger att de ska jobba för att bli bättre”.

Efter 4-1-segern mot San Marino fick Högmo frågan om sin framtid.

– Jag är rätt man att leda det här laget, sa han då.

Och nu bekräftar presidenten Terje Svendsen att ingen förändring kommer ske till nästa match, mot Tjeckien den 11 november.

– Resultaten har inte varit i nivå med våra ambitioner. Vi kommer att göra en grundligare och mer omfattande utvärdering efter landskampen mot Tjeckien, säger han till förbundets officiella hemsida.