Petas mot Bulgarien

FOTBOLL

Svenska landslagets startelva avslöjad

1 av 2

Kim Källström och Anders Svensson får som de vill.

John Guidetti petas mot Bulgarien, enligt Fotbollskanalen.

– Jag tar inte åt mig av vad de säger, säger Janne Andersson.

På söndagskvällen släppte förbundskapten Janne Andersson startelvan i morgondagens VM-kvalmatch mot Bulgarien till sina spelare.

Enligt Fotbollskanalen petas John Guidetti till förmån för Ola Toivonen medan startelvan i övrigt är densamma som mot Luxemburg.

Därmed får alltså experterna i Kanal 5, Kim Källström och Anders Svensson, som de vill. Redan inför matchen mot Luxemburg ville de båda gamla landslagsspelarna ha Ola Toivonen (Källström) respektive Christoffer Nyman (Svensson) bredvid den givne Marcus Berg längst fram i anfallet.

Första starten på två år

Men Janne Andersson ska inte ha fallit till föga för Källström och Svensson.

– Jag tar inte åt mig av sånt speciellt mycket och visste faktiskt inte om det. Jag har min bild och vi är ett gäng som jobbar runt landslaget. Jag lyssnar på mina kollegor och tar beslutet som jag står för. Jag har full respekt för vad alla tycker men det viktigaste är att vi närmast är eniga i besluten och att jag tycker besluten jag tar känns rätt, sa han när ämnet dök upp på söndagens presskonferens vid lunch.

Guidetti kritiserades från många håll efter matchen mot Luxemburg men hävdade själv att det var hans bästa landskamp någonsin.

Toivonen, som blev överraskad av att han ens kom med i truppen, har inte startat en landskamp på exakt två år, sedan EM-kvalet hemma mot Ryssland.