Bundesliga 2015/2016

Bekräftar: På väg till värsta rivalen

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Jättarna medger: Fyra stjärnor kan byta klubb

Mkhitaryan, Hummels och Gündogan.
Mkhitaryan, Hummels och Gündogan.

Tre spelare kan lämna Borussia Dortmund och en av dem för ärkerivalen Bayern München.

Bundesliga stålsätter sig för ett transferkaos när de två tyska jättarna nu bekräftar att Dortmunds Mats Hummels, Henrikh Mkhitaryan och Ilkay Gündogan samt Bayerns Mario Götze kan röra på sig i sommar.

– Om Mats lämnar tror jag att det blir för Bayern, säger Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke enligt Kicker.

Mario Götze.

Mats Hummels har länge varit ett jagat namn med ett koppel av Premier League-klubbar som påstås ha försökt locka över tysken från Borussia Dortmund. Men när 27-åringen nu till sist ser ut att flytta blir det inte till en ny liga.

”Förhandlar med Bayern”

Hummels kontrakt löper ut nästa sommar och Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke bekräftar att samtal förs gällande en försäljning till värsta utmanaren Bayern München.

– Om han lämnar tror jag att det blir för Bayern. Det finns personliga kopplingar dit då hans mamma, pappa och bror bor i München, hans fru är därifrån och han har själv bott där. Det finns många kopplingar dit, säger Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke enligt Kicker.de.

Uppgifter som nu även bekräftas av FC Bayern.

– Jag kan bara bekräfta vad Mr Watzke sagt: Hummels förhandlar med Bayern. Men alla affärer kräver att tre parter är nöjda och jag ber er därför om förståelse för att jag inte kan kommentera det här ytterligare, säger Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge enligt Bild.

”Uteslutet att alla tre stannar”

Mats Hummels fostrades i FC Bayern innan han 2009 tog steget över till Dortmund. Nu ser 27-åringen alltså ut att återvända till moderklubben förutsatt att de två parterna kan komma överens om en övergångssumma.

– När Mats bestämt sig för vad han vill kommer han att komma till oss och vill han då lämna handlar det för oss om att värdera vad han är värd. Och jag kan redan nu berätta att han är värd väldigt mycket. Sedan återstår det att se om den andra klubben är redo att betala det. Är de inte det så kommer Mats fortsätta att spela ut sitt kontrakt, säger Watzke.

Det är dock inte bara Mats Hummels som kan röra på sig. Bayern München bekräftar att de ska föra nya samtal med Mario Götze angående 23-åringens framtid i klubben.

Götzke kom till Bayern från just Borussia Dortmund 2013 och påstås nu kunna återvända till Dortmund som en del i affären med Hummels. Väl tillbaka skulle den tyske landslagsmannen kunna ersätta Henrikh Mkhitaryan eller Ilkay Gündogan som också påstås vara på väg bort från Dortmund.

– Jag tror inte att vi kommer kunna förlänga kontrakten med alla tre (Hummels, Mkhitaryan och Gündogan) så det är uteslutet att alla tre spelar för Borussia Dortmund nästa säsong, säger Watzke.

Återstår att se vilka som gör det – och vilka som spelar för Bayern München.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

”Hoppas supportrarna förstår mig en dag”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bundesliga 2015/2016

Mats Hummels

Borussia Dortmund

Karl-Heinz Rummenigge

Bundesliga

FC Bayern München

Ilkay Gündogan