”Kan vara positivt att slå ur underläge”

FOTBOLL

Kiese Thelin om Zlatan och VM-kvalet

Foto: Kiese Thelin.

Marcus Berg och John Guidetti ska bli pappor och riskerar att missa VM-kvalpremiären mot Nederländerna.

Då är Isaac Kiese Thelin redo att rycka ut i nationens tjänst.

– Det är kul att vara här och köra, säger 24-åringen.

Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt i landslaget och hans 47:or blir, som alla förstår, omöjliga att fylla för Janne Andersson. Anfallsproblematiken stannar inte där för den nye förbundskaptenen. Både Marcus Berg och John Guidetti väntar tillökning inför tisdagens VM-kvalmöte på Friends Arena.

Fick sen inbjudan

Den blågula babyboomen fick Andersson att kalla Isaac Kiese Thelin till samlingen i Stockholm, trots att anfallaren får begränsat med speltid i Bordeaux.

– Vi har startat med två vinster och en förlust och de anfallare som fått spela har gjort det bra. Jag fick hoppa in i en match och göra mål och det var skönt. För mig gäller det att ta chansen när den kommer, säger Kiese Thelin till Sportbladet.

”Får göra det som ett lag”

Nu gäller alltså samma förutsättningar i landslaget, men Kiese Thelin räds inte utmaningen.

– Vi har hamnat i en tuff grupp. Nederländerna och Frankrike är bäst på pappret, men man får inte fokusera för mycket på vad som är svårt. Ska vi komma till VM måste vi göra en bra prestation och vinna över bra lag.

Hur ska ni lyckas ersätta Zlatan?

– Vi får göra det tillsammans, allihop. Honom kan ingen spelare i Sverige jämföra sig med, och ingen kommer någonsin att kunna göra det. Vi får göra det som ett lag och ge allt för varandra. Då kan det bli bra.

Många hävdar att det här är det sämsta svenska landslaget på årtionden. Kan läget på något sätt vara skönt, att Zlatan tog alla förväntningar med sig?

– Jag förstår vad du menar, men vi som är här sitter inte och tänker att vi är sämst någonsin. Vi vet vad vi vill. Förväntningarna kanske inte är lika höga som när vi hade spelare som Zlatan och så, men det kan vara positivt att slå ur underläge.

ARTIKELN HANDLAR OM