”De kommer att vilja ha Zlatan”

FOTBOLL

”Med nya ägare - då ändras hela utgångsläget”

Foto: TT

Ett Milano-derby om Zlatan.

Det kan det bli i sommar, enligt Gazzetta dello Sport.

– Om lagen får nya ägare kan det bli en dragkamp, säger Gazzettans transferexpert Carlo Laudisa.

KARTLÄGGNING: Zlatans entourage – 18 nyckelpersoner

Nya uppgifter kring Zlatan Ibrahimovic kommer nu i stort sett varje dag. Och så lär det fortsätta, tills det står klart med en ny klubbadress, eller att han slutar, eller stannar i PSG, vilket dock mycket lite tyder på att han gör.

”Inter och Milan sonderar terrängen och Zlatan ska vara frestad om det blir nya ägare i klubbarna”.

Så skriver Gazzetta dello Sport i dag, Italiens största sporttidning. Att Zlatan skulle återvända till Milano har länge mest känts som en orealistisk önskan från hans gamla fans.

Nya uppgifter

Men nu säger Mino Raiola i en mycket uppmärksammad intervju med CQ ”Zlatan kan återvända till Milan”. 

Och enligt Gazzettans transferexpert Carlo Laudisa är en affär inte en omöjlighet om Milan och/eller Inter får nya kinesiska ägare, med stora pengar.

– Då ändras hela utgångsläget. Och vilka ägare som än kommer och om det är till Milan eller Inter, så kommer de att vilja ha Zlatan eftersom han vinner ligan åt dig och då kan ta dig till Champions League-spel och högsta nivå.

Milan anses ligga i pole position i en dragkamp med Inter, enligt de italienska experterna.

– Det finns ingen klubb som Milan, av alla jag spelat i, det är en unik klubb, har Zlatan sagt till Sportbladet tidigare.

Kvar boende

Familjen har fortfarande kvar sin lyxlägenhet mitt i Milano, i de finaste kvarteren med idel kända grannar, som grundarna och ägarna till modeimperiet Dolce&Gabbana.

Zlatan är ännu extremt stor i Italien där han spelade i sju år i Juventus, Inter och Milan.

Samtidigt ska man komma ihåg att det inte finns något konkret bestämt med någon klubb ännu, varken i serie A eller Premier League eller annorstädes. Det kommer att bli en lång transfersommar kring Zlatan Ibrahimovic.