”John Terry kan ta över svenskklubben”

FOTBOLL

Uppgifter: Legendaren har fått erbjudande

John Terry ser ut att lämna Chelsea i sommar.

Enligt Daily Mirror har han blivit erbjuden en roll som spelande tränare för danska Bröndby.

50 talangerna som ska ta över världen

John Terrys kontrakt med Chelsea löper ut till sommaren och några förhandlingar om en förlängning har ännu inte ägt rum. Det mesta tyder därför på att legendaren lämnar London-klubben efter säsongen för nya äventyr eftersom han inte är redo att lägga skorna på hyllan.

Efter att Terry började följa danska fotbollsklubben Bröndby på Instagram förra månaden började vaga rykten om en Danmark-flytt att cirkulera.

Faktum är att Terry är vän med Bröndby-ägaren Jan Bech Andersen. Och nu uppger Daily Mirror att Andersen erbjudit Chelsea-legendaren en flytt till den danska klubben.

Tre svenskar i klubben

Enligt Mirror ska Anderssen ha tillräckliga finanser för att locka Terry till Bröndby, och han uppges dessutom ha inkluderat ett löfte om att bli spelande tränare.

Klubben sparkade nyligen Thomas Frank och har plockat in Aurelijus Skarbalius som tillfällig ersättare.

I erbjudandet till Terry skulle engelsmannen anlända i sommar och ersätta Skarbalius som tränare – samtidigt som han får fortsätta spela fotboll.

Terry skulle i så fall bli tränare och lagkamrat till Johan Elmander, Magnus Eriksson, och Johan Larsson. I sommar ansluter dessutom Gustaf Nilsson från Falkenberg.

50 talangerna som ska ta över världen

ARTIKELN HANDLAR OM