AFC United kopplar greppet om toppen

1 av 2 | Foto: Athletics tränare Özcan Melkemichel kramar om Othman El Kabir
FOTBOLL

Efter två snabba mål kunde AFC United säkra tre poäng.

Tabelljumbon Assyriska orkade inte hämta upp avtåndet.

– Sett över 90 minuter är det rättvist, säger AFC Uniteds tränare Özcan Melkemichel.

Bortalaget AFC United kunde vid seger stärka sin plats som serieledare av Superettan. Trots en jämn match klarade de av uppgiften genom att vara det mest effektiva laget.

Två snabba mål

Inom loppet av nio minuter hade Omar Eddhari och Mohamed Buya Turay gjort varsitt mål på Assyriskas målvakt Robin Malmkvist. 1-0 målet var en snyggt placerad boll efter efter att Eddhari tagit ner en långboll på bröstet. Några minuter senare kom 2-0 efter att ett ribbskott fångats upp av Buya Turay.

– Sett över 90 minuter är det rättvist, vi börjar bra men har en mindre bra period efter tio minuter. Efter det gör vi 1-0, och tar vi ledningen vet vi att vi är starka och de måste gå framåt. Efter 2-0 kändes det ganska lugnt, säger AFC Uniteds tränare Özcan Melkemichel.

Serieledare

Spelplanen fungerade och i andra halvleken kunde AFC United bevaka sin ledning men samtidigt skapa chanser genom kontringar. Men några mål blev det inte.

– Vi visste att Assyriska skulle gå framåt och vi var tvungna att stänga ytor och spela smart. Vi har bra kontringsmöjligheter där vi kunde gjort ytterligare mål, säger Melkemichel.

I och med tre poäng leder nu AFC United med fyra poäng före Halmstad, som har en match mindre spelad.

– Det är skönt, men bara sju omgångar är spelade. Vi tar en match i taget och ser hur långt det räcker, säger Melkemichel.

Imorgon spelar Halmstad BK borta mor Varberg.

ARTIKELN HANDLAR OM