Skulle inte spela – då räddade han poäng

Foto: Pawel Cibicki gjorde ett mål och en assist.
FOTBOLL

Elfsborg bjöd på en urläcker frisparksvariant och tre mål - men tappade två tvåmålsledningar hemma mot J-Södra.

Pawel Cibicki blev poänghjälte – i en match han egentligen inte skulle ha spelat.

– Så onödigt. Det är i sådana här matcher vi bara ska ta tre poäng och åka hem och lägga oss, säger backen Adam Lundqvist.

Marcus Rohdén var i händelsernas centrum i hemmamatchen mot Jönköping Södra.

Först nickade han in ledningsmålet för Elfsborg i första halvlek och efter paus stod han för en assist. Men det var efter en utvisning, hans andra gula kort, som matchen skulle avgöras.

J-Södras succéspelare Pawel Cibicki kom osäker till spel från sjukdom, och in från bänken, och blev poängräddare i den 87:e minuten. Dessförinnan hade en annan J-Södra-inhoppare, Liriodon Silka, dragit till med en sanslös fullträff från 30 meter.

"Kunde inte hålla oss kalla"

Marcus Rohdén tog efter matchen på sig förlusten och berättade för TT att han bad killarna om ursäkt.

– Vi kunde inte riktigt hålla oss kalla där och blir en man mindre, men det här var ingens fel. Det handlar om tio minuter. Den stormen ska vi rida ut. Deras 3-3-mål kom efter en sådan skitgrej. Så surt, säger försvaren Adam Lundqvist.

Elfsborg ledde både med 2-0, efter en urläcker frisparksvariant regisserad av Simon Hedlund och målskytten Per Frick, och 3-1 – och poängtappet svider extra.

"Ska bara ta tre poäng"

– Ja, verkligen. Hade vi tagit tre poäng i dag hade vi verkligen hakat på toppen. Så onödigt. Det är i sådana här matcher vi bara ska ta tre poäng och åka hem och lägga oss.., säger Lundqvist.

Cibicki sa att ert första mål bara var tur och att de borde ha vunnit. Vad säger du om den bilden?

– Man är ju partisk. Men om jag ska säga min bild så förtjänade vi de här tre poängen mer än vad de gjorde.

– Vi kom till några bra lägen i andra halvlek som vi skulle ha tagit vara på bättre. Men framför allt: Vi skulle definitivt bara ha sprungit ner matchen när vi ledde med 3-1.

ARTIKELN HANDLAR OM