Besviken på våren – nu vill Olsson ’starta’ om

FOTBOLL

”Vi får börja om och leta – det blir en ny mini-försäsong”

GÖTEBORG. Ojämn formkurva under våren och klart sämre resultat än förväntat.

Då flaggar Pelle Olsson för en omstart.

– Utvecklingen av truppen har inte gått framåt som vi trodde. Vi får börja om och leta, det blir en ny mini-försäsong under uppehållet, säger Djurgårdstränaren.

Foto: Pelle Olssons Djurgården har haft en tuff vår.

1-3-förlust mot Häcken trots rätt hyggligt spel. Ännu en hedersam förlust för Djurgården som efter tolv omgångar ligger tia, 12 poäng efter serieledande Malmö FF.

– Vi har haft som målsättning att ha en stabilitet, och den har vi inte hittat. Utvecklingen av laget har hämmats av att vi haft lite krångel, vi har exempelvis haft sju olika spelare som spelat till höger på mittfältet, det blev fler förändringar än vi trodde på förhand, säger Pelle Olsson.

”Vi tror på det vi gör?”

Under uppehållet vill han leta vidare efter stabilitet och utveckling, hitta den ultimata uppställningen. Och han får medhåll av spelarna.

– Ja, det är väl rätt lägligt. Vi får kolla på det här under ledigheten. Vi har haft tuffa matcher på bortaplan, men nu får vi möta dem på hemmaplan under den andra halvan. Det finns en härlig optimism i klubben, och vi kommer jobba för att ta poäng när vi kommer tillbaka, säger Kevin Walker.

Så optimismen finns kvar, trots fem förluster i rad på bortaplan?

– Absolut, även om det är tungt att förlora. Men vi tror på det vi gör.