”Zlatans krav för att flytta till Kina”

FOTBOLL

Uppgift: Det vill svensken ha för att börja fundera

Foto: ALL OVER PRESS

Kinesiska jättebud och Zlatan Ibrahimovic har nämnts ihop flitigt de senaste veckorna.

Nu uppger Le10Sport att Zlatan informerat de kinesiska klubbarna att han börjar fundera på att lämna Europa – om han erbjuds 990 miljoner kronor om året.

Det var under mars månad som ryktena om ett konkret kinesiskt intresse för Zlatan Ibrahimovic började ta fart. I början av månaden rapporterade Le Parisien att Zlatan mottagit ett ”jättebud” från kinesiskt håll – ett bud som skulle ge honom ”betydligt högre” lön än vad han har i PSG (ca 170 miljoner kronor).

Tre veckor senare rapporterade italienska tidningen La Repubblica att den kinesiska regeringen kommer att erbjuda svensken en årslön på 70 miljoner euro, motsvarande drygt 693 miljoner kronor, för att spela i den kinesiska ligan. En lön som skulle göra honom till världens överlägset bäst betalde fotbollspelare, och tjäna drygt tre gånger mer än nuvarande ettan Lionel Messi.

”Tackat nej till 693 miljoner”

Nu uppger franska Le10Sport att 70 miljoner euro inte intresserar Zlatan, i alla fall inte när det kommer till att lämna Europa.

Enligt tidningen har Zlatan hittills tackat nej till samtliga kinesiska intressenter – inklusive det 693 miljoner kronor stora budet. Dessutom uppger Le10Sport att svensken informerat de kinesiska klubbarna om att det inte ens är aktuellt för honom att överväga att lämna Europa förrän Kina kan erbjuda honom en årslön på 100 miljoner euro, motsvarande drygt 990 miljoner kronor.

Svensken har haft en stark säsong i Paris Saint-Germain och vinner den franska skytteligan i överlägsen stil. Hans kontrakt med PSG löper ut efter sommaren och han kan lämna utan att den nya klubben behöver betala någon övergångssumma till den franska klubben.