"Vi vill vinna titlar"

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Linköping utmanar Rosengård med tre anfallare

ernille Harder, Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö.
Foto: TT
ernille Harder, Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö.

Rosengård är favorit i damallsvenskan och i dagens supercupfinal, men Linköping skickar fram sin stjärntrio.

Laget spelar i år med tre anfallare – Pernille Harder, Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö.

– Vi vill kunna ha dem på planen samtidigt, säger tränaren Martin Sjögren.

I kväll spelar Rosengård och Linköping supercupfinal i Malmö. En viktig match för lagen, inte minst för Linköping som förlorade sista omgången i damallsvenskan mot Rosengård (0-5).

– Det är en titelmatch och det handlar lite om att sätta sig i respekt inför säsongen, säger tränaren Martin Sjögren som är besviken på att supercupen läggs ner.

– Det är en titel och vi är glada för att få spela sådana här tävlingsmatcher. Det är synd att de tar bort den, säger han.

Linköping var med i guldstriden i fjol, men föll tungt till slut och blev fyra.

– Våra dippar får inte bli så djupa som förra säsongen. Vi var inte nöjda, vi måste bli jämnare, säger tränaren.

Linköping har tvingats banta sin trupp inför den här säsongen och är känsliga för skador. Men spetsen är det minsann inget fel på.

Maxa deras egenskaper

 I laget finns Pernille Harder, vald till Årets anfallare i höstas plus OS-kvalaktuella Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius – utsett till Årets genombrott i fjol. För att maxa egenskaperna och kapaciteten väljer Linköping i år att spela med tre anfallare istället för som tidigare två.

– Detta är första året som vi har alla tre skadefria. Det som har hänt också är att Fridolina och Stina har gått från att vara lovande till att vara etablerade och spelare som är bra internationellt, säger Martin Sjögren.

Tränaren, som missar dagens match för en utbildning, håller Rosengård som klar favorit i damallsvenskan även om laget varit skadedrabbat under försäsongen.

– Rosengård har värvat bra och får vara damallsvenskans största favoriter. Men vi gör ofta bra matcher mot Rosengård, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.